599 SA Aperta i dalje predstavlja pravo blago

Više slika

Više slika

Kompanija Ferrari kreira kabriolete, ali takođe, stvara i V12 GT modele sa motorom na prednjoj strani...

Italijanski proizvođač retko kombinuje ove karakteristike, ali kada to radi, takve jedinice postaju veoma cenjene među kolekcionarima.

Jedan od poslednjih modela ove retke linije roudster automobila sa motorima od 12 cilindara, koji je napustio fabriku u Maranelu, jeste 599 SA Aperta. Esecijalno otvorena verzija 599 GTO modela, SA Aperta linija bila je ograničena na svega 80 primeraka.

Listovan u James Edition kući, od strane Magna Supercars SL brenda, ovaj crveni primerak poseduje svega 5.000 pređenih kilometara na odometru. Za razliku od svih svojih rođaka, ovaj model dolazi sa šestolitarskim V12 motorom unutrašnjeg sagorevanja. U ovoj kombinaciji, dvanaestica stvara 661 ks i 620 Nm obrtnog momenta, identično kao GTO verzija fiksnog krova.

Ono što je ipak, najviše privuklo našu pažnju jeste cena automobila, koji je listovan sa cifrom od 869.900 evra. Zapravo, iako ovo deluje kao velika cifra, moramo imati u vidu da je aukcijska kuća RM Sotheby’s jedan model iz iste linije prodala za 1,17 miliona evra, dok je drugi otišao novom vlasniku za oko jedan milion cirke. Zapravo, isti diler je tražio 1,1 milion evra za ovaj isti primerak pre godinu dana, smanjivši cenu značajno od tada, ali i dalje je održavajući na prilično visokoj koti.

Ovaj model predstavlja direktnog naslednika 575M Superamerica modela, kreiranih u samo 559 primeraka, ali i 550 Barchetta Pininfarina pre ove linije, koja je dobila svega 488 izdanja. F60 America model, baziran na F12 seriji, usledio je nešto kasnije i nastavljen je samo 10 puta, dok je on ekskluzivno transportovan, kao što ime navodi, u SAD. F60 America predstavljao je omaž šestoj dekadi na jednom od najznačajnijih tržišta italijanske kompanije.

Tek bi trebalo da vidimo roudster baziran na novom modelu 812 Superfast, ali kada on ugleda svetlost dana, možemo biti sigurni da mu cena nikako neće biti niska i predstavljaće još jedno ekskluzivno izdanje u Ferrari istoriji, baš kao i ovo koje vidimo u galeriji.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group