560 SL iz 1988. izgleda kao da je juče izašao iz fabrike

Više slika

Više slika

Mercedes-Benz SL je predstavljao jedan od najbolje prodavanih modela nemačke kompanije kasnih osamdesetih godina...

Automobil je dolazio sa 5,5 litarskim V8 motorom u 560 varijanti, koja je ujedno bila i vrhunska u liniji. Sa 227 ks ispod haube 560 Mercedes-Benz SL zahtevao je svega 6,5 sekundi kako bi dostigao stotku iz mesta. Model je bio u mogućnosti da dostigne maksimalnu brzinu do 209 km/h, što je dosta brže od prethodne generacije, uprkos većoj kilaži sa kojom je dolazio.

Međutim, ova dodatna snaga zahtevala je nekoliko promena ispod slojeva metala. Kao rezultat, inžinjeri kompanije Mercedes-Benz pomogli su ovom kupeu da dobije nešto drugačiju postavku i diferencijal ograničenog proklizavanja, zajedno sa detaljnijim redizajnom zadnjeg vešanja. Oba ova poboljšanja dodata su 1986. godine.

Kupovina skromnog SL 560 modela ovih dana, može koštati svakog ljubitelja ove linije nešto iznad 40.000 evra, ili više, za automobil nešto niže pređene kilometraže i u dobrom stanju, a ukoliko to nekome i nije preterano bitno, cenkanje može dovesti do troška koji neće preći cenu od 18.000. Ovaj primerak koji vidite u galeriji, na primer, zapravo može da dostigne cifru od 80.000 evra, posebno zbog toga što poseduje svega 4.748 pređenih kilometara na odometru.

Besprekorno stanje ovog autombila istaknuto je savršenim plavo/zelenim metalik eksterijerom i krem/bež enterijerom, koji deluje kao da je potpuno nov, uprkos trideset dugih godina upisanih u saobraćajnoj.

Vlasnik ovog modela ubacio je mobilni tvrdi krov nalik pagodi, u identičnoj boji karoserje i njenim „Blue Green Metallic“ finišima. Štaviše, on tvrdi da njegov crni mekani krov nikada nije ni podignut osim zbog inspekcije, a sedišta poseduju identične presvlake još od 1988. godine.

Predivni SL 560 model listovan je na aukciji kuće RMSothebys, koja će se održati na jednom događaju 10. marta u Floridi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group