5 Euro NCAP ZVEZDICA ZA GOLF 7

Novi Golf je dobio pet zvezdica od strane evropske organizacije za zaštitu potrošača Euro NCAP.

On je takođe osvojio nagradu za inovacije u oblasti integralne bezbednosti u okviru veoma uvaženih “Euro NCAP Advanced Awards”. Pored  sistema Lane Assist i Front Assist, ključni sistemi proaktivne zaštite putnika i standardna kočnica za sprečavanje lančanih sudara su priznati kao pionirske inovacije u pogledu bezbednosti. Ovo je dodatna potvrda izuzetne konkurenske pozicije koju Golf ima u svojoj klasi.

Sveobuhvatni paket bezbednosti novog Golfa, koji se sastoji od zaštite putnika, zaštite dece, pešaka i sistema asistencije vozaču priznat je od strane evropske organizacije za zaštitu potrošača Euro NCAP zbog svojih vrhunskih karakteristika. Još jednom, u svojoj sedmoj generaciji, Golf potvrđuje svoju top poziciju koju u Evropi ima već decenijama.

Dr Ulrich Hackenberg, član Upravnog odbora za istraživanje i razvoj za Volkswagen brend je izjavio sledeće: “Nama je veliko zadovoljstvo što je naš novi Golf još jednom bio uspešan u ispunjenju izazovnih zahteva Euro NCAP i osvojio najbolje ocene. Naročito smo ponosni na četiri nagrade Euro NCAP za izuzetne inovacije u pogledu bezbednosti. Ali ovaj uspeh nije slučajan, jer on odražava našu korporativnu filozofiju: bezbednost mora biti dostupna svima. Od samog početka intenzivno smo radili sa našim inženjerima, kako bismo razvili paket bezbednosti čiji obim je jedinstven u klasi kompaktnih vozila.” On nastavlja: “Ovi rezultati još jednom potvrđuju da smo na pravom putu. Mi ćemo i ubuduće da nastavimo sa razvojem, imajući na umu najviše interese naših kupaca.”

Novi Golf je nagrađen najboljim ocenama za zaštitu putnika. Ocenjivan je na testovima prednjeg i bočnog sudara, test sudara u stubove i ono što je poznato kao whiplash test, gde se meri opterećenje vratnog dela kičme u sudaru u zadnjem delu vozila. Ne samo odrasli, već i deca mogu da se osećaju bezbedno u novom Golfu.

Pored izuzetne zaštite putnika, sedma generacija Golfa takođe nudi čitavo mnoštvo sistema asistencije vozaču. Paket bezbednosti se dodatno može uskladiti sa potrebama kupaca sa opcionalnim adaptivnim tempomatom, Front Assist sa City Emergency Braking, detekcijom umora vozača, kao i Lane Assist lane-keeping assistant. To je ukupno sedam sistema asistencije vozaču koji su u ponudi kod novog Golfa i koji znatno poboljšavaju bezbednost u vozilu.

Kočnica za sprečavanje lančanih sudara, koju je ADAC već nagradio nagradom “Yellow Angel” za inovaciju, automatski koči nakon ozbiljnog sudara kako bi se umanjila preostala kinetička energija. Ovde je cilj da se ili spreči drugi sudar ili da se u najmanju ruku smanji brzina pri sudaru. Statistike o saobraćajnim nezgodama pokazuju da oko jedna četvrtina svih nezgoda obuhvata i strašne sekundarne sudare. Oni su posebno opasni, jer putnici više nemaju zaštitu vazdušnih jastuka i zatezača sigurnosnih pojaseva.

Volkswagen je sistem proaktivne zaštite putnika preneo u Golf iz premijum klase. Ovaj sistem u kombinaciji sa parametrima dinamike vozila, detektuje posebno kritične situacije u vožnji i reaguje ili sa ESC ili sa punim kočenjem. U slučaju naknadnog sudara, on automatski zateže sigurnosne pojaseve vozača i suvozača, kako bi obezbedio najbolju moguću zaštitu putnika, putem vazdušnih jastuka i sigurnosnih pojaseva. U slučaju proklizavanja, sistem zatvara bočne prozore sa samo malim otvorom i zatvara klizni krov tako da bezbednosni sistemi poput vazdušnih jastuka za glavu i bočnih vazdušnih jastuka mogu da pruže optimalnu podršku i najbolji mogući efekat. Čim se opasna situacija okonča, sigurnosni pojasevi se olabavljuju.

Od prvog pojavljivanja u martu 1974, prodato je preko 29 miliona Golf modela širom sveta i on je uticao na automobilsku istoriju više nego bilo koji drugi automobil sa svojim vanvremenskim i nepogrešivim dizajnom. Zajedno sa svojim takođe veoma uspešnim i popularnim derivatima, npr. kabrioletom i karavanom, Golf je jedan od najuspešnijih modela na svetu.

A.N.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group