400.000 Seat i VW modela zahvaćeno je poslednjim povlačenjem

Više slika

Više slika

Kompanije Volkswagen i Seat napraviće opoziv od preko 400.000 vozila, nakon što je jedan automoto magazin iz Finske otkrio felerične sigurnosne pojaseve...

Tokom testiranja Seat Arona modela, magazin Tekniikan Maailma, otkrio je da prilikom skretanja vozača ulevo pri visokim brzinama, sa tri putnika pozadi, kopča srednjeg pojasa na zadnjoj klupi može biti pritisnuta, čime automatski deaktivira onu koja zaključava pojas putnika sa leve strane. Magazin je bio u mogućnosti da ponovi ovaj postupak i dobije iste rezultate svaki put, u modelima Volkswagen Polo i Seat Ibiza.

Sveukupno, ovo povlačenje se tiče ugrubo, 220.000 modela trenutne generacije Polo, odnosno, 191.000 Ibiza i Arona modela kreiranih između 2017. i 2018. godine.

U skladu sa ovim nalazima, Volkswagen je ponovio testove u svojim fabrikama i utvrdio iste rezultate, kako bi jednostavno doneo odluku o povlačenju ovih vozila.

Finska publikacija veruje da bi najlakše rešenje ovog problema predstvljalo skraćivanje dužine pojasa na srednjoj kopči i to za svega nekoliko centimetara.

Tokom čekanja odobrenja za početak ispravljanja ove greške, VW grupacija savetuje svim vlasinicima Polo, Ibiza i Arona automobila, da ne korsite srednje sedište u zadnjem delu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group