4 generacije Seat Ibiza-e

 Sa skoro 5 miliona prodatih primeraka u 30 godina, Seat Ibiza je najvažniji model u istoriji ovog proizvođača...

 

Kao deo proslave 30 godina ovog modela, Seat je skupio na jednom mestu predstavnike sve 4 generacije ovog modela iz B segmenta, na Sitges-Terramar stazi u Španiji, stazi koja je otvorena 1923. godine za Veliku nagradu Španije i sada je u skoro originalnom stanju. 

Četiri generacije Ibize su provozale nekoliko krugova ove staze, sa modelom koji je prvi izašao iz fabrike još 1984. pa sve do najnovijeg odela. 

"Neverovatno je posmatrati koliko je automobilska industrija napredovala.", rekao je Isidre Lopez, direktor Seat Historiacal Cars, podsećajući da je prva Ibiza bila 100% Seat. 

Teo Garcia, inženjer zadužen za Ibizu u tehničkom centru Seata, dodaje da je ključ uspeha za prvi model bio sklop gradskog automobila koji je bio namenjen tipičnoj porodici sa dvoje dece, koji je dobro služio u gradu, ali i za kraća putovanja. Dizajn i Porscheov motor su pomogli da postane najprodavaniji model .

Pogledajte i sami.

O.R:

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group