25 rođendan modela Lamborghini Countach


Za proslavu 25 jubileja kompanije Lamborghini, ovaj brend je rešio da modernizuje i blago restilizuje jednu verziju svog proslavljenog modela Countach.

Ovaj model automobila je prvi put predstavljen na Italian Grand Prix u Monci 1988.godine, i odmah je za mnoge postao najpoželjnija forma četvorotočkaša. Sa više od 500 suptilnih promena, za razliku od svojih prethodnika, novi Countach 500 QV je povratio identičnu vizuelnu privlačnost i neverovatne performanse koje korisnici Lamborghini modela očekuju i vole. 500 QV na kraju svoje mesto ustupa seriji Diablo, ali neverovatan podatak predstavlja to da je Countach oduševljavao auto - moto javnost od svog pojavljivanja 1974. pa sve do modela iz 1990.godine, sa ukupno 2,049 proizvedenih jedinica.

Sudeći po odomeru i vlasniku, automobil koji vidite je prešao oko 8,300 milja, bio dobro održavan i pažljivo negovan od njegovog nastanka. Predstavljen u biserno beloj boji i kožnom enterijeru u nijansi tana sa akcentima crnih tonova, ovaj Countach Bertone dizajna, prikazuje mnoge karakteristike koje ne ostavljaju prostora sumnji u njegovo italijansko poreklo i brzinu, počevši od repnog krila koje odiše trkačkim duhom, i predstavlja veliki izvor stabilnosti pri najvećoj brzini do 295kmh, koju automobil konstantno demonstrira.

Opremljen ikoničnim V12 motorom sa direktnim ubrizgavanjem, ovaj model je opremljen petostepenim manualnim menjačem i proizvodi 420ks. Serijski dolazi sa klimom, Alpine AM/FM kaset radiom, električnim podizačima prozora i sedištima, kao i disk kočnicama na sve četiri strane. Makazasta vrata sa spojenim farovima na izvlačenje, jedinstveni brisači, OZ Racing fabričke felne i Pirelli P Zero gume, takođe predstavljaju deo ovog silnog paketa. Ovo je verovatno jedan od najnaprednijih Lamborghini Countach ikada ponuđenih, ali takođe predstavlja jednu od najboljih putničkih verzija, kada su u pitanju upravljanje i pouzdanost.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group