2025 Nissan Kicks dolazi sa snažnijim izgledom, više snage i AWD opcijom

Više slika

Više slika

Sabkompakt krosover je porastao u veličini, nudeći prostraniji i tehnološki napredniji enterijer...

Nissan je predstavio potpuno novu generaciju sabkompakt krosovera Kicks, ističući značajna poboljšanja na svim frontovima. Ova iteracija je veća, nudi više prostora za putnike i teret, pakuje snažniji udarac ispod haube i dolazi sa novim funkcijama, među kojima se ističe uvođenje opcije pogona na sve točkove (AWD) po prvi put u liniji Kicks.

Počevši od mehaničkih komponenti, Nissan Kicks 2025 je ekskluzivno dostupan sa novim 2,0-litarskim četvorocilindričnim benzinskim motorom koji generiše 139 ks (104 kW / 141 PS) i 190 Nm obrtnog momenta. To predstavlja značajan porast od 17 ks (13 kW / 17 PS) i 36 Nm u poređenju sa 1,6-litarskom jedinicom iz prethodne generacije.

Neelektrifikovani pogonski sklop uparen je sa najnovijom iteracijom Nissan automatskog menjača Xtronic (CVT), distribuirajući snagu ili na prednje ili na sva četiri točka. Opcioni sistem Intelligent All-Wheel Drive, dostupan u celoj liniji, ističe se kao ključna karakteristika nove generacije. U kombinaciji sa "Snow" režimom vožnje i klirensom od 8,4 inča (213 mm), on pojačava sposobnosti krosovera za laganu vožnju van puta.

Nissan Kicks 2025 prihvata mnogo kockastiji i robusniji izgled u poređenju sa svojim prethodnikom. Crpeći inspiraciju iz kineske specifikacije Nissan Pathfinder, njegov prednji deo predstavlja horizontalne LED diode savršeno integrisane u veliku crno finiširanu površinu koja okružuje rešetku. Iako profil prikazuje manje oblikovanja nego ranije, može se pohvaliti sportskim dizajnom panorame vizuelno povezanim sa zadnjim staklom. Na zadnjem delu, jedinstveno oblikovana LED zadnja svetla se besprekorno spajaju sa crnom oblogom koja podseća na one na slično velikom Alfa Romeo Milano.

Sabkompakt krosover meri 4,366 mm u dužinu 1,801 mm u širinu i 1,626-1,631 mm u visinu. Zanimljivo je da postoji blaga varijacija u međuosovinskom razmaku, koji se proteže 2,657 mm za FWD model i 2,664 mm za AWD verzije.

Ove cifre čine ga 71 mm dužim, 41 mm širim i do 20 mm višim od prethodne generacije, što rezultira dominantnijim prisustvom na putu i prostranijom kabinom. Takođe nudi dodatnih 38-43 mm prostora za ramena 23 mm prostora za noge na zadnjim sedištima i praktičniji gepek sa fleksibilnom pregradom za prtljag i skrivenim odeljkom ispod njega.

Komandna tabla se može pohvaliti jednostavnim rasporedom, uključujući digitalnu kokpit tablu i volan sa ravnom donjom ivicom. Modeli na nižem nivou opreme imaju dvostruki 7-inčni ekran, dok vodeći modeli mogu da se pohvale većim ekranima od 12,3 inča. Odluka brenda Nissan da koristi touchscreen kontrole za klima uređaj možda neće odgovarati svim kupcima koji su navikli na tradicionalne dugmiće. U zavisnosti od verzije, možete uživati u do četiri USB-C porta i bežičnom punjaču, zajedno sa bežičnom konekcijom za Apple CarPlay i Android Auto.

Nissan Kicks 2025 se nudi u tri verzije – S, SV i SR. Pored toga, kupci mogu da izaberu dva Premium paketa, koja uključuju funkcije poput panoramskog krova i Bose audio sistema sa 10 zvučnika, uključujući one integrisane u prednje naslone za glavu.

Sve verzije standardno dolaze sa Nissan Safety Shield 360 ADAS paketom, koji uključuje Intelligent Cruise Control. Vrhunski SR model nudi napredniji sistem ProPILOT Assist kao nadogradnju.

Nissan Kicks 2025 je debitovao u Barkli centru, pre nego što se pojavi na sceni na narednoj Nedelji automobila u Njujorku. Prodaja je zakazana da počne krajem leta, sa cenama koje će biti objavljene bliže lansiranju. Uzimajući u obzir unapređenja, ne bi bilo iznenađujuće da Nissan Kicks 2025 bude skuplji od svog prethodnika, čija je cena kretala od 20,790 dolara.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group