2025 BMW Serije 3 dobija više snage i ažuriran izgled

Više slika

Više slika

Novi 2025 BMW M340i predstavljen je sa novim 3.0-litarskim TwinPower Turbo motorom koji razvija 386 konjskih snaga…

BMW najprodavaniji sedan dobija osveženje, jer je kompanija predstavila 2025. godinu serije 3. Automobil se može pohvaliti revidiranim stilom, unapređenim enterijerom i novom tehnologijom. Počevši spolja, 2025 serija 3 ima revidiranu paletu boja koja sada uključuje Arctic Race plavu metalik i Vegas crvenu metalik. Kupci će takođe pronaći dve nove BMW Individual boje poznate kao Frozen Pure siva metalik i Frozen Portimao plava metalik.

Osim novih boja, modeli opremljeni M Sport paketom – koji dolazi standardno na M340i – imaju nove 19-inčne M aluminijumske felne sa dizajnom dvostrukih krakova, kao i dvobojnu ili Jet Black završnicu. Svi modeli mogu takođe biti opremljeni novim BMW Individual 19-inčnim aluminijumskim felnama koje imaju Y-krak dizajn.

Unutra, vozači će pronaći novi volan i „kaskadno osvetljenje“ koje je integrisano u trim oko novih centralnih ventilacionih otvora. Kupci mogu birati između devet različitih boja i podešavati jačinu svetlosti prema svojim željama. BMW je takođe naveo da postoje animacije dobrodošlice i pozdrava, kao i „svetlosni signali koji ukazuju na određene scenarije poput dolaznog telefonskog poziva ili otvorenih vrata.“

Dizajneri su takođe prilagodili dekor, jer Fineline Light drvo sada dolazi standardno na 330i, dok M340i dobija M Aluminum Rhombicle. Kupci mogu takođe dobiti Aluminum Fine Brushed ili Ash Grey drvo, dok M340i takođe nudi karbonske detalje.

Ostali detalji uključuju unapređenu Sensatec komandnu tablu i dostupne Galvanic kontrole, koje „dodaju jedinstven sjaj prekidačima za prozore, dugmetu za zaključavanje vrata i ručkama za podešavanje ventilacionih otvora.“ Kupci će takođe pronaći unapređeni infotainment sistem sa BMW Operating System 8.5.

Ovaj sistem ima novi početni ekran, intuitivniju upotrebu i poboljšanu strukturu menija. Tu je takođe i prilagodljiva traka sa widgetima, pojednostavljene kontrole klime, poboljšana navigacija i funkcija Augmented View.

Ažuriranja se nastavljaju ispod haube, jer je 2025 M340i opremljen novim 3.0-litarskim TwinPower Turbo šestocilindričnim motorom koji ima blagi hibridni sistemod 48V za oštriju isporuku snage i veću efikasnost. Proizvodi 386 KS (288 kW / 391 PS) i 539 Nm obrtnog momenta, što je povećanje od 4 KS (3 kW / 4 PS) i 39 Nm.

Motor je povezan sa osmostepenim automatskim menjačem, koji omogućava automobilu da ubrza od 00-96 km/h za samo 4.1 sekundu kada je opremljen pogonom na sve točkove. Ako vozači drže pritisnutu papučicu gasa, model će na kraju dostići elektronski ograničenu maksimalnu brzinu 250 km/h.

Turbopunjeni 2.0-litarski četvorocilindrični motor u 330i takođe je prerađen jer ima redizajnirane ulazne portove i komore za sagorevanje, kao i „inovacije u oblastima kontrole bregastih osovina, ubrizgavanja, sistema za paljenje i usmeravanja izduvnih gasova.“ Uprkos promenama, blagi hibridni pogonski sistem nastavlja da proizvodi 255 KS (190 kW / 259 PS) i 400 Nm obrtnog momenta.

Na kraju, BMW je rekao da sedan ima novu šasiju koja „dalje poboljšava ravnotežu između sportske sposobnosti i udobnosti.“ Kompanija nije ulazila u mnoge specifičnosti, ali je rekla da model ima koristi od tvrđih nosača koji povezuju zadnje amortizere sa karoserijom. BMW je takođe naveo da je upravljački sistem revidiran kako bi se omogućio smanjen napor u Comfort modu.

Globalno lansiranje planirano je za jul, dok će modeli za američko tržište silaziti sa proizvodne trake u Meksiku ovog avgusta. Kada serija 3 stigne u salone, cena će početi od 45,500 dolara. To je 1,000 dolara više od prethodnog modela, ali M340i skače za 2,000 dolara i počinje od 59,600 dolara.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group