2007 Mercedes CL600 - iskonski luksuz po relativno niskoj ceni

Više slika

Više slika

Pre nego što je Mercedes odlučio da počne sa proizvodnjom kupe modela S klase, postojalo je nešto što se zvalo CL klasa...

Zapravo, postojale su pune tri generacije ovih automobila, počevši sa 1992 C140, zaključno sa trećom C216 iz 2013. godine. CL linija bila je namenjena ljudima koji su želeli luksuzni kupe i nikada se ne bi zadovoljili bilo čim drugim. Ovo ne samo da je bila uglađenija verzija S klase sa dvoje vrata, već je takođe, dolazila i sa poslednjim najpotentnijim motorima brenda.

Uzmite ovaj CL600 za primer, model nedavno postavljen na aukciji kuće Bring a Trailer, opremljen 5,5 litara velikim BiTurbo V12 motorom, koji stvara 510 ks i 830 Nm obrtnog momenta, kanalisanih putem petostepenog automatskog menjača.

Ovaj model može sa lakoćom da sprinta do stotke za oko 4,5 sekundi, pre nego što ubrza do maksimalnih, elektronski limitiranih 250 km/h. Takođe, motor ovog posebnog modela koji vidite, poseduje 85,295 kilometara ispod kaiša, tako da je definitivno prošao fino rastojanje.

Eksterijer automobila ofrarban je Flint Grej Metallic bojom, poseduje devetnaestoinčne višekrake felne i izgleda veoma čisto. Prodavac je ipak naglasio da je zadnji panel ponovo prefarban nakon blagog bočnog sudara 2010. godine i da su zadnji branik i izduvne grane zamenjene.

Unutra možemo videti Savannah kožnu putničku kabinu, sa jasenovim komponentama na upravljaču, centralnoj konzoli i vratima. Dodatno, tu su start bez ključa, Linguatronic sistem glasovnih komandi, Distronic+ tehnologija, COMAND navigacija, Harman-Kardon ozvučenje, grejači u volanu i multikonturni podupirači na prednjim sedištima, između ostalog.

U vreme pisanja ovog teksta, najveća ponuda za ovaj model bila je 9.700 dolara, a osim ukoliko cena vrtoglavo poraste, možemo slobodno reći da je ovakav automobil, izavanredan izbor za taj novac, ako njegov kupac može da priušti visoku cenu održavanja, naravno.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group