20 godina Audija A3

Više slika

Više slika

Audi A3 je bio prvi model u svom segmentu koji je prešao u premijum ponudu, još 1996. godine, pre rivala BMWa i Mercedesa...

 

Predstavljen je na sajmu u Frankfurtu, a prva generacija A3 je razvijena od nule koristeći Volkswagen platformu Golf Mk4, koji se pojavio godinu dana kasnije. 

Bio je dostupan kao hatchback sa troje vrata, u tri paketa opreme, sa četiri različita benzinska i dizel motora. Posle nekog vremena je dodat i Quattro pogon 1998. godine, kao i opcija sa petoro vrata, godinu dana kasnije. Ponudu je zaokružio sportski S3, iste godine, koji je korsitio 1.8 turbo sa 207ks. 

tokom godina, Audi A3 familija je proširena sa prvom kabriolet varzijantom, koja je lansirana 2008. U trećoj generaciji, Nemci su ga ponudili i kao sedan. Najjača verzija, RS3 je predstavljena ove godine na sajmu u Parizu, a koristi najmoćniji petocilindrični motor na tržištu, 2.5 TFSI sa 394 konjske snage. 

Kako bi A3 ostao kompetitivan protiv BMW serije 1, Mercedesa A klase i ostalih konkurenata u kompakt segmentu, kompanija je konstantno osvežavana sa dodacima kao što su digitalni kokpit, prenos sa duplim kvačilom, opciona Matrix LED svetla i veliki broj sistema za asistenciju vozaču. 

O.r:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group