1999 Ford Focus WRC Colin McRae odlazi na aukciju

Više slika

Više slika

Za predstojeći Race Retro Competition Car Sale događaj, kompanija Silverstone Auctions pripremila je legendarni 1999 Ford Focus WRC model, vožen od strane, nikog drugog, do Kolina Mekrea lično...

Opremljen ikoničnom Martini trkačkom liverijom, ovaj Focus predstavlja onaj koji je popularni trkač vozio četiri runde na svetskom reli šampionatu 1999. godine i njegovoj prvoj sezoni sa ekipom Ford. Iako ovaj model nije  posedovao  toliko snage, ipak je predstavljao veliki napredak u poređenju sa Escort RS Cosworth automobilom koji je zamenio.

Mekre i njegov suvozač Niki Grist plasirali su se u katalonskoj,  Tour de Corse, Acropolis i kineskoj trci, sa ostalim vozačima, uključujući Petera Solberga i Tomasa Rastroma, koji su se takmičili ukupno sedam krugova.

Kao prvi engleski osvajač reli šampionata, Mekre je svoju prvu titulu osvojio 1995. godine u modelu Subaru Impreza, ali nažalost do kraja karijere nije uspeo da obnovi svoju slavu. Mekre je tragično preminuo 2007. godine, ali je tada već njegova reputacija najboljeg svih vremena bila uspostavljena.

„Pitajte bilo koga da imenuje jednog reli vozača i prvo ime koje će mu pasti na pamet verovatno je Kolin Mekre“, izjavio je vlasnik kuće Silverstone, Adam Ruter. „On je oduvek bio prava zvezda među ljubiteljima reli trka, ali ga je njegov veliki uspeh takođe učinio i pravim brendom.“ Aukcijska kuća očekuje da će ovaj Fokus biti prodat po ceni koja će se zaustaviti negde između 120.000 i 140.000 funti, kada čekić udari i označi kraj licitacije 23. februara.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group