1990 E30 M3 Sport Evolution - Ikona bavarske kompanije

U svetu je postojala BMW E30 3-Series linija i zatim je tu bila i E30 M3 serija, a iznad svih izdanja i kao vrhunska ponuda, dolazila je E30 M3 Sport Evolution varijanta, koja se još naziva i EVO3...

Najrazvijenija verzija ovog automobila, EVO3 serija razvijana je kao homologacijski specijal za trkački automobil kompanije BMW u Group A šampionatu. Posebni primerak koji imate priliku ovde da vidite, finiširan je Briliant Red nijansom karoserije, ispod koje se nalazi crni enterijer, a predstavlja jedan od svega šesto primeraka kreiranih od 1989. do 1990. godine. Ovaj automobil pokreće 2,5 litara veliki četvorocilindrični S14 motor, koji razvija 235 ks i svako ko ga bude kupio sada, dobiće pristup svoj ovoj snazi, zbog toga što je njegova jedinica potpuno restaurirana.

Sa 128.437 kilometara na odometru, automobil je u izvrsnom sveukupnom stanju, sa farbom karoserije u originalnom izdanju i generalno je dobro očuvan, uprkos popravkama haube i branika nakon što je pretrpeo ogrebotine prilikom transporta. Enterijer ove mašine takođe je u dobrom stanju, posebno ukoliko uzmemo u obzir njegove godine. U fabričkom izdanju, automobil je dolazio sa Recaro sedištima, crvenim pojasevima i detaljima od obrnute kože na upravljaču, ručnoj kočnici i šaltheblu manualnog petostepenog menjača.

Uprkos tome što su sve ove karakteristike sačuvane na ovom modelu, on dolazi sa suptilnim modifikacijama koje su izvedene u enterijeru. Specijalna glavna Alpine jedinica iz istog vremena, potpuno je restaurirana i sada uključuje Bluetooth audio i hands free opciju poziva. On takođe poseduje i veliki posebno dizajniran sabvufer finiširan u istom tonu kao i unutrašnjost gepeka, ali je on samo ubačen na poseban nosač kako bi sa lakoćom mogao biti uklonjen od strane novog vlasnika, ukoliko bi on ipak poželeo da održava što manju kilažu, zbog koje su inžinjeri bavarskog brenda uložili mukotrpan rad, ugrađujući čak i daleko tanja stakla na ovim modelima.

Ispod karoserije, ovaj model poseduje specijalno H&R Cup vešanje, Stromung performansni izduvni sistem, ojačani štitnik diferencijala i UUC prenosnik kratkog hoda. Klima uređaj je takođe dodat, dok je ovaj M3 Sport Evolution bio ponuđen od strane Collecting Cars kuće i njegova aukcija se završila juče.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group