1985 Renault R5 Turbo 2 Evo predstavlja pravi francuski klasik

Više slika

Više slika

Bilo da se radi o originalnom R5 Turbo modelu ili Turbo 2 varijanti, vožnja bilo kog od ovih automobila predstavlja pravo zadovoljstvo za svakog kome je benzin u krvi...

Takođe, ovi modeli su prilično retki, tako da kada se jedan od njih pojavi na aukciji, celokupna automobilska javnost itekako obrati pažnju.

U galeriji možemo videti 1985 R5 Turbo 2 Evolution model, šasijskog broja #49, od njih 200 ikada kreiranih. Ovaj model trenutno se nalazi na aukcijskoj prodaji kuće Bring a Trailer, gde će verovatno otići novom vlasniku za krajnje zdravu sumu novca.

U suštini, ovaj R5 Turbo 2 Evo je ofarban crnom bojom sa sivim akcentnim finišima i poseduje aluminijumski krov, kao i ikonične kockaste branike. Sudeći prema reklamnom plakatu, ovaj automobil takođe, dolazi sa originalnim fabričkim felnama,  trenutno presvučenim Michelin TRX shodno periodu.

Enterijer automobila poseduje platnena sedišta, crne patosnice, sa Turbo 2 oznakama, originalni Iso Delta upravljač i merač pritiska ulja, zajedno sa novim cajgerom, smeštenim na centralnoj konzoli. Vizuelno, ne deluje da sa ovom mašinom ima bilo šta pogrešno u putničkoj kabini, što će svakako postati dodatni plus svakome ko odluči da je kupi.

Snaga ovog R5 Turbo 2 Evolution modela dolazi iz 1,4 litra velikog četvorolitarskog motora, opremljenim Garrett turbo punjenjem i interkulerom, matiranim na petostepeni manualni menjač. Prodavac tvrdi da automobil dolazi sa poboljšanim kočionim sistemom i specijalno prilagođenim izduvnim sistemom, dok istovremeno, svim svojim potencijalnim vlasnicima donosi minijaturnu pređenu kilometražu koja jedva da prelazi dvadeset hiljada.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group