1985 Audi Quattro predstavlja ostvarenje dečačkih snova

Ukoliko ste odrastali osamdesetih i volite zlatnu reli eru, verovatno su vaši favoriti Ford, Lancia i Peugeot, kada je reč o proizvođačima...

Međutim, verovatno ne postoji ikoničniji automobil od Audi Quattro, prvog reli modela koji je posedovao pogon na sva četiri točka u istoriji takmičarskog trkanja.

Sada, svi dovoljno srećni poseduju mogućnost da se dokopaju jednog takvog modela, tačnije, 1985 Tornado Red Audi Quattro automobila sa prelepim euro specifikacijama, turbomotorom sa pet cilindara u ravni, 2,1 litar zapremine i petostepenim manualnim menjačem.

Automobil je postavljen na aukcionu prodaju od strane brenda Bring a Trailer, dolazi sa 204.000 kilometara na odometru, takođe, poseduje crveni eksterijer, crnu kožnu unutrašnjost putničke kabine i nekoliko novih delova kao što su kaiš, pumpa za vodu, pojasevi za vezivanje, amortizeri, kočnice, gume i mnogo toga drugog.

Iako ovaj posebni model poseduje klasične upravljačke specifikacije starog kontinenta, on dolazi sa severnoameričkim dizajnom branika. Audi Quattro modeli prodavani u SAD i Kanadi, posedovali su veće branike sa ugrađenim oprugama za ublažavanje udara. Doduše, nisu posedovali ABS, mada je velika većina njih ipak, dolazila sa erkondišnom i postavljenim kožnim sedištima, baš kao i ovaj.

Sudeći prema prodavcu, sve ove karakteristike savršeno funkcionišu, dok je kontrola krstarenja nefunkcionalna. Sveukupno, enterijer ovog modela deluje da dolazi u veoma dobrom stanju.

Što se tiče jedinice zapremine 2,1 litar, ona je servisirana u poslednjih 4.000 kilometara, dok je četiri godine star test otkrio dobru kompresiju na svih pet cilindara. Kao što možete videti ovaj model nikako ne dolazi džaba, a trenutna ponuda, koja je predstavljena dva dana pred zatvaranje aukcije, iznosi 42.000 dolara, uprkos veoma velikoj kilometraži vozila, što dosta govori samo za sebe.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group