Koliko košta održavanje Bugatti Veyron modela?

Veyron model je jedan od najskupljih automobila na svetu...

Za prosečan Veyron model potrebno je da izdvojite oko 3 miliona dolara, a cena dalje može rasti u zavisnosti od opreme i modela koji uzmete. Međutim, trošak koji se ulaže u ovaj superautomobil ne zaustavlja se tu. Kao i svaki drugi auto, i Bugatti se mora održavati i redovno servisirati. I na njemu postoje potrošni materijali koji zahtevaju redovno menjanje, a to tek predstavlja pravi trošak.

Najosnovniji servis, koji ukjljučuje menjanje filtera i ulja koštaće vlasnika 25.000 dolara. Pošto se ovaj servis radi jednom godišnje, sami izračunajte koliko se troši na servis ovog čudovišta od 1200 KS. Druga stvar koja se najčešće menja kod ovakvih automobila su gume, a cena za set od 4 gume za Bugatti Veyron model košta oko 38.000 dolara. Ako uz gume poželite da promenite i felne, onda računajte da ćete dodatno potrošiti oko 60.000 dolara, što znači da ćete za novi set točkova moći da kupite prilično dobar i nov automobil koji takođe može biti luksuzan i brz.

Naravno, promena karoserijskih delova i rad na komplikovanijim i skupljim motornim kvarovima mogu koštati po nekoliko stotina hiljada dolara, a neke popravke čak prelaze i cifre od milion dolara.

Dakle, nije dovoljno da imate 3 miliona dolara da biste vozili ovaj auto. Potrebno je da konstantno imate masivan priliv novca, kako biste ga održavali, jer je Veyron prava mašina za trošenje bankovnih računa.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group