15 sportista sa impresivnim kolekcijama automobila

Više slika

Više slika

Profesionalni sportisti dobijaju milione dolara dok rade ono što vole, baš kao i svi drugi tipični milioneri u svetu…

Oni imaju mogućnost da kupe šta god požele – od ekstravagantnih vila, do najekskluzivnijih superautomobila, uživajući u lepšoj strani života o kojoj mnogi od nas mogu samo da sanjaju.

Brojni profesionalni sportisti uživaju u trošenju novca na automobile i to je po svemu sudeći njihov hobi, jer, budimo iskreni, posedovanje jednog ili dva automobila u garaži, za nekoga ko je navikao na akciju i zabavu može biti pomalo dosadno.

Od fudbalskih zvezda, do šampiona Formule 1, NBA igrača i boksera, neki od sportista su sakupljanje i kupovinu skupocenih automobila preneli na novi nivo. Danas vam predstavljamo njih 15.

15. Robinson Kano

Ako nas pitate, Robinson Kano je imao sjajnu sezonu sa Seattle Marinersima, od samog početka pa do kraja, iako njegov tim nije prošao dalje. Ipak, on je dokazao svima da je jedan od najboljih igrača. Iako ima 34 godine, sigurni smo da ima još mnogo toga u rukavu za predstojeće sezone. Njegova kolekcija automobila je impresivna kao i njegova karijera, a tu su: zlatni Ferrari 458 Spider i crveni Ferrari California, McLaren MP4-12C, Porsche Panamera 4S, Range Rover Sport, Mercedes-Benz S550 i unikatni Jeep Wrangler.

14. Mario Baloteli

U poslednjih nekoliko godina, super Mario Baloteli se pojavio u brojnim vestima zbog svojih aktivnosti van terena, nego zbog svojih performansi i sportskih uspeha. Bio je poprilično loš za Liverpool i AC Milan. Ipak, Baloteli je dobio novi početak u Nici ove godine, gde je ponovo bio spektakularan, a mi se nadamo da će tako i nastaviti. On ima 26 godina, ali i bogatstvo koje mi verovatno u životu nećemo videti. Nismo iznenađeni činjenicom da je veliki deo svog bogatstva potrošio na superautomobile, poput Audi R8 V10, Ferrari 458 Spider i F12 Berlinetta, Maserati GranTurismo, Lamborghini Gallardo, Range Rover Evoque i Bentley Continental GT sa specijalnim kamuflažnim dezenom.

13. Joenis Cespedes

Nakon što je prekinuo svoj ugovor sa New York Metsima, Joenis Cespedes je ponovo slobodan, a brojni timovi ga žele u svojoj postavi. On sada može očekivati neki veliki novac, a već sada je poznat po kupovini vrhunskih automobila “platom” koju je do sada zarađivao. On ima Lamborghini Aventador, Alfa Romeo 8C Competizione, unikatni Ford F-250 i Jeep Wrangler, kao i dva unikatna Polaris Slingshota.

12. LeBron Džejms

Le Bron je ponovo svima pokazao da je jedan od najboljih sportista sveta, kog opravdano nazivaju Kralj. U svojoj kolekciji, on ima samo najbolje automobile, uključujući Ferrari F458 Spider i F430, Maybach 57S i Mercedes-Benz S63 AMG, Chevy Camaro SS, Porsche 911 Turbo S, Dodge Challenger SRT, Hummer H2 i unikatni Lamborghini Aventador.

11. Zlatan Ibrahimović

Svi su srebrni, samo je Ibrahimović Zlatan! On je igrao za neke od najboljih evropskih klubova, nalazi se na listi najbogatijih sportista i ima impresivnu kolekciju automobila kojom to dokazuje: novi hiperautomobil sa Porscheovim potpisom, 918 Spyder, Ferrari Enzo, Audi S8 i RS6, Maserati GranTurismo i ljubičasti Lamborghini Gallardo.

10. Kobe Brajant

Njegova neverovatna NBA karijera je možda završena ove godine, ali će on uvek biti pamćen kao jedan od velikana. Za svoje dve decenije u ovoj industriji, Kobe je zaradio više od 300 miliona dolara, a oko 10 miliona je potrošio na automobile. On poseduje dva Lamborghinija, dva Ferrarija i dva Bentleya. Takođe, u njegovoj kolekciji se nalaze i Range Rover, Chevrolet, Cadillac i Jeep.

9. Dejvid Bekam

Iako vam možda deluje kao da je bilo juče, Dejvid Bekam se pre nekoliko godina zvanično povukao iz fudbala, mada je i dalje jedan od najpopularnijih igrača. On je sada ikona stila, a sa svojom suprugom Viktorijom ima oko 730 miliona dolara. U njegovoj kolekciji automobila nalaze se Porsche 911 Turbo i Bentley Continental SuperSport, kao i Bentley Bentayga, Rolls Royce Phantom i Ghost, Audi S8, Cadillac Escalade, Hummer H2, Ferrari Scaglietti i ekskluzivni Jaguar F-Type Project 7. Takođe, Bekam poseduje i masivnu kolekciju motora.

8. Džon Cena

Džon Cena je jedna od najvećih WWE zvezda već preko deset godina, ali i dalje ima impresivne mišiće i dosta snage… u svojoj garaži. On je ogroman fan i kolekcionar muscle automobila, pa poseduje čak 20 modela. Neki od modela iz njegove kolekcije datiraju iz šezdesetih godina, poput 1966 Dodge Hemi Chargera, 1969 COPO Chevrolet Camaro, a tu su i 1970 Mercury Cougar Eliminator, Plymouth Superbird iz iste godine i 1971 AMC Hornet SC/360.  On poseduje i neke moderne četvorotočkaše poput 2006 Ford GT, 2009 Chevrolet Corvette ZR1 i uniktatni dragulj, nazvan InCENArator.

7. Samuel Eto’o

Ovaj afrički fudbaler je najnagrađivaniji fudbaler sa ovog podneblja, koji je igrao u Barseloni, Interu i Čelsiju, i postigao više od 300 golova tokom svoje impresivne karijere. Sada, on ima vrednost od preko 100 miliona dolara, a popriličnu sumu je potrošio na kupovnu automobila. U njegovoj kolekciji se nalazi Bugatti Veyron, Aston Martin V12 Zagato, Maybach Xenatec, Porshce Gemballa Mirage i Aston Martin One-77.

6. Džastin Verlander

Verlander je proveo svoju čitavu karijeru u Detroit Tajgersima i bio je brilijantan igrač. Ako vam njegova impresivna karijera nije dovoljno spektakularna, onda će vas kolekcija automobila koju on ima svakako oboriti sa nogu. On poseduje narandžasti Lamborghini Aventador Roadster, Aston Martin DBS, Ferrari 458 Italia i California, Maserati GranTurismo, Range Rover i tri Mercedes-Benza.

5. Dženson Baton

Kada ste jedan od najboljih vozača Formule 1 i nekadašnji F1 šampion, očekivano je da imate privatnu kolekciju superautomobila zar ne? Dženson Baton poseduje modele poput McLarena P1 i MP4-12C, Mercedes C63 AMG, Nissan GT-R i nekoliko Ferrari modela – F430 Spider, 550 Maranello, Ferrari 360, Ferrari 275 GTD Cabriolet i Ferrari 355. On ima i 1956 Volkswagen Campervan i Honda S600, dok je u prošlosti imao i Bugatti Veyron, Ferrari Enzo i Hondu NSX Type R.

4. Ian Pulter

Ako niste čuli za ovog gospodina, bez brige, verovatno samo ne pratite golf. On je jedan od najboljih profesionalnih igrača golfa iz Ujedinjenog Kraljevstva, koji voli da se hvali svim svojim superautomobilima, kao što su crveni Ferrari modeli, uključujući LaFerrari i Enzo, a poseduje i Rolls Royce Ghost i Ford GT-40. Ove godine je kupio i Ferrari 458 Speciale Aperta i predivno restaurirani 1960 Ferrari 275.

3. Kristijano Ronaldo

Između Mesija i Ronalda se uvek vodi neka bitka u stilu “ko je bolji”, i iako Mesi možda osvaja srca svojom igrom, CR7 je definitivno za nijansu bolji od njega. On je oduvek najpopularniji sportista na svetu, koji voli da se hvali svojim prestižnim životnim stilom. On poseduje Bugatti Veyron 16.4 SuperSport, Lamborghini Aventador, Rolls Royce Phantom, Porsche 911 Turbo S, nekoliko Ferrari modela, Audi R8 i još mnogo toga, u vidu privatnih aviona i jahti.

2. Luis Hamilton

Nije tajna da Hamilton voli brzinu. On sada ima 31 godinu i i dalje vozi kao pravi šampion, čak i kada nije na stazi. Poseduje unikatni Pagani Zonda 760 LH, Ferrari LaFerrari, dva Mercedesa SL65 AMG, Mercedes SLS AMG Black Series, Eleanor Shelby GT50 i dva netaknuta 1967 AC Cobras modela. Takođe, on ima privatni avion za sva daleka putovanja.

1. Flojd Mejveder

Kada ste najplaćeniji sportista sveta i kada vam je nadimak Money, onda sigurno imate brdo luksuznih stvari oko sebe. Flojd Mejveder poseduje impresivnu kolekciju automobila, sa više od 15 super ekskluzivnih modela, koji danas vrede više od 20 miliona dolara. Ipak, njemu to nije dovoljno i on planira neke nove kupovine, u najskorije vreme. Trenutno njegova flota sadrži tri Bugatti Veyron modela, Koenigsegg CCXR Trevita Hypercar, Aston Martin One77, Pagani Huayru, tri Ferrari modela, kao i vrhunski privatni avion koji vredi više od cele njegove kolekcije automobila.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group