14-godišnja devojčica rešila problem slepih uglova na automobilima

14-godišnja devojčica rešila problem slepih uglova na automobilima

Sigurni smo da je i vama preglednost unutar autombila ugrožena zbog debelih stubova koji se nalaze između prozora i šoferšajbne...

Ovi stubovi zapravo predstavljaju ram koji drži konstrukciju automobila i koji zapravo oslanja krov na ostatak karoserije vozila. Međutim, ovi stubovi imaju jednu veliku manu, a to je zaklananje pogleda.Vozila sa debelim stubovima znaju da budu jako nepregledna i tako otežavaju vozačima vožnju i čine da ona bude nebezbedna.

Međutim, mlada Alana Gasler, došla je na fenomenalnu ideju da sa spoljašnje strane stuba stavi kameru, a da unutar vozila postavi projektor koji će emitovati šta se nalazi iza stuba. Na taj način ona je uspela da učini da ovaj stub bude providan i da potpuno eliminiše slepe uglove i tačke u vozilu.

Istraživanja su pokazala da se godišnje dogodi oko 850.000 sudara koji su prouzrokovani zbog nepreglednosti vozila, tako da je ovaj izum od ključnog značaja za sigurnost  vozača.Mlada alana dobila je mongoborjne nagrade zbog svog izuma, a postji velika mogućnost da će njenu ideju otkupiti neka auto kompanija koja će usavršiti i ugraditi ovakve sigurnosne sisteme u sva vozila.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group