Zvanično predstvljanje novog Peugeot 508

Više slika

Više slika

Nije tajna da danas, baš kao i svi proizvođači koji ne spadaju u premijum opseg, kompanija Peugeot preživljava veoma teške trenutke u sedan segmentu...

Kupci jednostavno ne gledaju ništa drugo osim terenskih modela i krosovera, svih veličina i oblika, ali francuski brend pruža limuzinama još jednu priliku, daleko dinamičnijom interpretacijom svog salona srednje veličine. Ovoga puta, najnovija linija 508 modela izostavila je tradicionalni izgled i figuru sa četvoro vrata svog prethodnika i poseduje uglađeniji, istovremeno, daleko praktičniji stil karoserije.

Peugeot opisuje najnoviji 508 kao kombinaciju odvažnog, novog dizajna niskog kupea, sa dodatnom praktičnošću dobijenom od petoro vrata, a kompanija ga takođe naziva i „fastback coupé-saloon“. Prema navodima, ovaj automobil kreiran je kao direktan rival Audi A5 Sportback modelu.

Kako god da ga zovemo, 508 je sada daleko bolji model sa sportskom notom dodatom izgledu salon automobila srednje veličine, a upravo ovo je moglo da se očekuje od Peugeot brenda u prethodne dve, tri godine. 508 poseduje nešto izraženiji prednji deo, mada nismo sigurni da će svi umeti da cene „tear-drop“ akcente, nešto aerodinamičniju krovnu liniju, vrata bez rama i glomazniju zadnju stranu.

Otisak automobila redukovan je u poređenju sa prethodnim i novi 508 je za 80 mm kraći i nešto niži od linije koju menja. Takođe, novi model poseduje kraće međuosovinsko rastojanje od 2,750 mm. Uprkos svemu, kapacitet prtljažnika porastao je na 485 litara, dok njegov poklopac sada nudi daleko praktičnije otvaranje.

Sudeći prema kompaniji Peugeot, nevezano sa tim što je prostor za glavu, napred i nazad u putničkoj kabini uporediv sa onim u modelu Audi A5 Sportback, sa kojim deli istu visinu takođe, širina enterijera nudi 1.455 mm, što je za 50 mm više od nemačkog automobila. Na sličan način, prostor za noge postaje za 30 mm veći.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group