ZVANIČNO NOVA KIA PRO CEED

Kompanija Kia ima veoma ozbiljne planove sa novim modela Cee'd, pa je tako sve velike europske sajmove automobila ove godine rezervirala za otkrivanje nove generacije porodice Cee’d.

Nakon što su na sajmu automobila u Ženevi otkrili hatchback i karavansku verziju novog modela Cee’d, Kia je u Pariz odlučila predstavi najnoviju generaciju modela Pro_Cee’d

Prednji kraj novog Pro_Cee’d-a se minimalno razlikuje od prednjeg dela modela sa četvora vrata, ali to ne znači da su oni potpuno isti, jer se razlike vide već od A stupa pa ka zadjem delu automobila. Verzija sa dvoja vrata ima viši krov i potpuno drugačiji zadnji deo s novim vratima prtljažnika, novim branikom, novim spojlerom i novim zadnjim svetlosnim grupama.

Što se tiče unutrašnjosti, ona nudi visok nivo kvaliteta, nudi detalje kao što su touch-screen ekran, poboljšanu ergonomiju i materijale koji su meki na dodir. Glavni kontrolni panel obavija se oko volana, stavljajući sve funkcije vozila na dohvat ruke vozaču, a glavne kontrolne grupe kao što su audio uređaj i klima su odvojeni da bi se stvorio utisak velikog i luksuznog vozila. 

Ovaj model će biti u prodaji u Evropi početkom 2013. godine., a u ponudi će biti pet motora, dva dizela i tri benzinca u rasponu od 89 do 133 konjskih snaga. Motori će biti upareni sa šestostepenim manuelnim menjačen i sa šestostepenim automatskim menjačem. Benzinski motor od 133 KS će imati automatski menjač sa dvostrukim kvačilom. Takođe pominje se da će se novi Pro_Cee'd naći u pondi i sa 1.6-litarskim turbo benzinskim agregatom koji isporučuje 200KS.

Iskreno, nismo bili neki preterani ljubitelji prethodnog modela Cee'd-a, zbog svog specifičnog izgleda, ali novi model Pro_cee'd je stvarno veliki korak za korejskog proizvođača i izgleda odlično. Nema sumnje da će na našem tržištu postići veliki uspeh ako cena bude korektna, a verujemo da hoće. 

Možemo zaključiti da novi Pro_Cee'd deluje veoma moderno i atraktivno, svakoko mnogo bolje nego prethoni model.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group