Zerouno je prodat ali roadster varijanta sledi

Više slika

Više slika

Svako od imućnih ljubitelja koji do sada nisu podneli zahtev za naručivanje modela Italdesign Zerouno, nikada više to neće moći da urade...

Nažalost, takva opcija nije više u opticaju, ali svi koji vole modele ovog proizvođača, ne moraju da brinu, iz razloga što će se saga zvana Italdesign Zerouno nastaviti.

Zerouno je prvi proizvodni automobil Automobili Speciali divizije kompanije Italdesign, nastale u čast proslavljenog dizajnera Đorđeta Điurida, a danas predstavlja deo Volkswagen grupacije.

Italdesign predstavio je svoj Zerouno model na Ženevskom sajmu automobila pre nekoliko meseci, a on se sastoji od originalne karoserije i samog srca Lamborghini Huracan i Audi R8 modela, V10 motora zapremine 5,2 litre i 610 ks.

Uprkos sedmocifrenoj cifri cene, Italdesign je prodao svih pet primeraka svog modela. Kako bi proslavio ovaj uspeh Italdesign je odlučio da kreira drugu seriju koja će biti predstavljena na Peble Biču kasnije ovog meseca.

Za razliku od prvog modela, trikolornog belog primerka koji smo videli u Ženevi, ovaj je finiširan u tamnoj nijansi crvene boje sa izloženim  finišima ugljeničnih vlakana i poseduje sportsko repno krilo. Baš kao i tri koja su pratila ove auomobile, ova dva poseduju posebne specifikacije kreirane po želji vlasnika.

"Ultra-Limited Series Production predstavlja izvanredan servis koji smo integrisali u portfolio naše kompanije", izjavio je izvršni direktor kompanije Italdesign Jorg Astolos. "Ovaj sistem se sastoji od potpuno integrisanog pristupa dizajniranju, projektovanju i proizvodnji male linije vozila, u konkurenciji koja je ključna. Mi smo želeli da demonstriramo na koji način Zerrrouno projekat može izaći u susret našim kupcima i za šta je sve kompanija Italdesign sposobna."

Dakle, sada kada je svih pet automobila prodato, šta se dalje može očekivati od ovog brenda? Zapravo oni će morati da kreiraju ostala tri do kraja, ali će svakako biti još više besprekornih hiperautomobila kao što su ovi tokom sledećih nekoliko godina. Ali u međuvremenu, iz kompanije tvrde da postoji velika mogućnost da roadster verzija Zeruno modela ugleda svetlost dana.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group