Zenvo TSR-S ulična trkačka mašina sa 1.177 ks

Ukoliko smatrate da je McLaren F1 GTR konvertovan kako bi dobio status ulično legalnog automobila od strane kompanije Lanzante kako bi neko došao u posed trkačkog modela namenjenog drumovima, varate se...

Zapravo, model koji vidite u galeriji predstavlja hiperautomobil koji debituje u Ženevi, a kako njegov tvorac tvrdi, ovo je ulično legalna varijanta TSR trkačkog automobila, smeštenog između njega i TS1 GT linje.

U ovom slučaju, slovo S, u imenu TSR-S označava „street“, a automobil je napajan trkačkim V8 motorom zapremine 5,8 litara, sa dva turbo punjenja, koji je sposoban da proizvede 1.117 ks, pri neverovatnih 8.500 motornih rotacija u minutu, zajedno sa 1.100 Nm obrtnog momenta.

Sa ukupnom kilažom od 1.495 kg, jasno je da su performanse ovog modela gotovo sulude i važno je napomenuti da TSR-S može da ubrza do stotke iz mesta za samo 2,8 sekundi, do 200 km/h za 6,8 i maksimalno dostigne, elektronski limitiranih, 325 km/h.

Recept za konstruisanje ovog autombila možda deluje jednostavno, posebno iz razloga što koristi ultra-laganu čeličnu i aluminijumsku šasiju iz jednog dela, zajedno sa čeličnim prednjim i zadnjim podramovima i karbonskom karoserijom, sa dva sedišta i zadnjom vučom, ali danski proizvođač stvorio je veoma komplikovanu zver, a kako tvde iz kompanije, ovaj automobil je nešto najbliže trkačkim varijantama ikada.

Motor ovog modela, na primer, poseduje tri postavke - minimalnu, u kojoj koristi svega 700 ks kapaciteta - maksimalnu, u kojoj aktivira svih 1.177 ks i IQ. Poslednji mod je potpuno autonoman, pametan način upravljanja vozilom, koji mu omogućuje iskustvo ulične vožnje, zahvaljujući kontroli proklizavanja, koja konstantno meri obrtaje točkova i raspoređuje snagu ravnomerno na svim pneumaticima, tako da se idealna količina snage koristi na zadnjoj osovini.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group