Zenvo TSR-S ulična trkačka mašina sa 1.177 ks

Više slika

Više slika

Ukoliko smatrate da je McLaren F1 GTR konvertovan kako bi dobio status ulično legalnog automobila od strane kompanije Lanzante kako bi neko došao u posed trkačkog modela namenjenog drumovima, varate se...

Zapravo, model koji vidite u galeriji predstavlja hiperautomobil koji debituje u Ženevi, a kako njegov tvorac tvrdi, ovo je ulično legalna varijanta TSR trkačkog automobila, smeštenog između njega i TS1 GT linje.

U ovom slučaju, slovo S, u imenu TSR-S označava „street“, a automobil je napajan trkačkim V8 motorom zapremine 5,8 litara, sa dva turbo punjenja, koji je sposoban da proizvede 1.117 ks, pri neverovatnih 8.500 motornih rotacija u minutu, zajedno sa 1.100 Nm obrtnog momenta.

Sa ukupnom kilažom od 1.495 kg, jasno je da su performanse ovog modela gotovo sulude i važno je napomenuti da TSR-S može da ubrza do stotke iz mesta za samo 2,8 sekundi, do 200 km/h za 6,8 i maksimalno dostigne, elektronski limitiranih, 325 km/h.

Recept za konstruisanje ovog autombila možda deluje jednostavno, posebno iz razloga što koristi ultra-laganu čeličnu i aluminijumsku šasiju iz jednog dela, zajedno sa čeličnim prednjim i zadnjim podramovima i karbonskom karoserijom, sa dva sedišta i zadnjom vučom, ali danski proizvođač stvorio je veoma komplikovanu zver, a kako tvde iz kompanije, ovaj automobil je nešto najbliže trkačkim varijantama ikada.

Motor ovog modela, na primer, poseduje tri postavke - minimalnu, u kojoj koristi svega 700 ks kapaciteta - maksimalnu, u kojoj aktivira svih 1.177 ks i IQ. Poslednji mod je potpuno autonoman, pametan način upravljanja vozilom, koji mu omogućuje iskustvo ulične vožnje, zahvaljujući kontroli proklizavanja, koja konstantno meri obrtaje točkova i raspoređuje snagu ravnomerno na svim pneumaticima, tako da se idealna količina snage koristi na zadnjoj osovini.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group