Zaustavljena prodaja Golf 8 modela

Zbog softverskih problema, VW kompanija morala je da stopira prodaju novog Golf modela...

Golf nove generacije nije bez greške, jer je softverski problem otkriven u nekim automobilima doveo do obustave isporuke do daljnjeg.

Citirajući zvanične izvore i nemačke publikacije, „Autonews Europe“ izveštava da se problem vrti oko sistema koji omogućava vozilu da u slučaju nesreće kontaktira hitne službe, što je funkcija koja je u Evropi obavezna poslednje dve godine.

Utvrđeno je da ovaj softver ne radi kako treba, pa je zato Vokswagen odlučio da proveri sve modele i da ustupi besplatnu proveru svih modela koji su kupljeni.

Procenjuje se da će ažuriranje softvera biti dostupno između 15. i 21. juna, a u međuvremenu proizvodnja Golfa Mk8 se nastavlja u Nemačkoj, ali će se sva vozila skladištiti sve dok se problem potpuno ne reši.

Lansiran širom Evrope pre nekoliko meseci, hatchback sa pet vrata želi da se nadogradi na uspehu svog prethodnika. Sa 410.779  prodatih jedinica, Mk7 Golf bio je najprodavaniji automobil na kontinentu prošle godine,a VW želi da GOlf 8 nadmaši ove brojke.

Foto:Carsoops

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group