Zagato IsoRivolta GTZ – novajlija starog duha

Italijanski proizvođač automobila Zagato najavio je još jednu zadivljujuću kreaciju...

Izgrađen za proslavu italijansko-američkih automobilskih veza, obeležava ponovno rođenje marke IsoRivolta, a inspirisan je Iso Rivolta A3 modelom iz 1963. godine. Lepo telo ima jednostavan, ali elegantan prednji kraj definisan malim gornjim i donjim rešetkama, koje prate oblik prednjih farova i haube.

Napravljen od ugljeničnih vlakana, kupe takođe ima mišićave linije i četiri zaobljena zadnja svetla, koje stvaraju sportski i agresivni zadnji kraj.

Što se tiče vatrene moći, Zagato je odabrao 6,2-litarski V8 sa supercharged motor iz Chevrolet Corvette Z06 modela. Imajte na umu, motor je unapređen i sada ima veću zapreminu od 6,8 litara. Međutim, ne znamo koliko snage stvara, koliko brzo ubrzava do 100 Km/h i koju maksimalnu brzinu može da dostigne. Kompanija je odlučila da za sada te detalje drži u tajnosti.

Izgleda da ćemo morati da sačekamo do oktobra kako bismo saznali sočne detalje IsoRivolta GTZ-a, jer će tada prva jedinica biti isporučena svom vlasniku, a Zagato će objaviti celokupni sadržaj.

Kada je u pitanju proizvodnja, model je strogo ograničen na samo 19 jedinica, a samo 10 je još uvek u ovom trenutku. Ne možemo vam reći koliko ćete morati izdvojiti za parkiranje GTZ-a u svojoj garaži, ali smatramo da je sve samo ne jeftino.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group