Xiaomi ulazi u proizvodnju autonomnih vozačkih tehnologija

Kineska kompanija Xiaomi trenutno regrutuje nove radnike jer nastoji da postane jedan od vodećih brendova u razvojnoj industriji autonomnih vozačkih tehnologija...

Uprkos tome što je kineski gigant novajlija u svetu automobila, njegove ciljeve predstavlja razvoj Level 4 autonomnih sistema i upravni odbor kompanije trenutno zapošljava 500 novih radnika koji će ovo omogućiti.

Većina pozicija novog odseka nalazi se u sedištu kompanije, smeštenom u Pekingu, i uključuju struke vezane za razvijanje algoritama za obrade slike milimetarskih talasa, visoko preciznog mapiranja, imitacije učenja i dubokog učenja. Tehnološki kolos takođe je pokrenuo i reklamnu kampanju na internetu, nudeći dvadeset pozicija vezanih za autonomnu vožnju, uključujući one vezane za infrastrukturu unutar vozila i precizno mapiranje.

Xiaomi je nedavno objavio da otvara pozicije kako bi uspostavio diviziju za stvaranje pametnih automobila i u ovaj projekat ulaže 1,5 milijardi dolara. U martu mesecu, pojavile su se glasine kako Xiaomi pregovara sa Great Wall brendom zbog korišćenja jedne od njegovih kineskih fabrika za izgradnju električnih vozila pod svojom upravom za globalno tržište. Iako je kompanija Great Wall inicijalno odbacila ovakve mogućnosti, brojni smatraju da će se povezivanje ova dva proizvođača dogoditi.

"Xiaomi želi da pronađe zrelog proizvođača automobila kako bi obezbedio infrastrukturu modela, omogućujući lične prednosti svojih mobilnih i internet tehnologija", izjavio je stariji analitičar kompanije LMC Automotive, Alan Kang, ranije ove godine. "Prednosti operativnih sistema i kućne tehnologije kompanije Xiaomi, takođe donose brojne mogućnosti za ovakve kooperacije u budućnosti."

Prema zvaničnim izveštajima Xiaomi planira lansiranje svog prvog električnog vozila 2023. godine i ovaj brend želi da njegov model bude povezan sa svim ostalim uređajima u njegovom prodajnom ekosistemu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group