XC40 debituje sa prvim trocilindrašem kompanije Volvo

Više slika

Više slika

Kompanija Volvo će nastaviti da prati trend predstavljanjem svog prvog trocilindričnog motora u skoro sto godina dugoj istoriji...

Razvijen radi integracije u buduće hibridne i priključne hibridne automobile, ovaj benzinac sa direktnim ubrizgavanjem i zapreminom od 1,5 litara, kreiran je u okrilju kompanije i sada je ponuđen u najnovijem XC40 modelu.

Kršten imenom T3, ovaj motor je proizveden u identičnoj liniji kompanijinih četvorocilindričnih benzinaca i dizel jedinica, a dolazi ekskluzivno sa šestostepenim manualnim menjačem.

Cene novih XC40 T3 modela startuju od 31,514 evra, a prodaja startuje u Velikoj Britaniji, mada će svi zainteresovani kupci morati da čekaju do sledeće godine kako bi svoje automobile dobili sa opcionim osmostepenim automatskim menjačem.

„Naša nova linija trocilindričnih motora predstavlja veoma uzbudljiv razvojni proces na putu XC40 modela i Volvo automobila generalno“, komentarisao je direktor švedskog brenda Aleksander Petrovski. „Ovaj kompaktni agregat dizajniran je kako bi nam pružio fleksibilnost koja nam je potrebna, a ujedno dobijamo širu paletu opcija za sve kupce XC40 modela.“

Mušterije zainteresovane za Volvo XC40 mogu izabrati D3 motor sa 150 ks i T4 benzinsku varijantu koja stvara oko 200 ks, zajedno sa nekoliko varijacija, nalik u ulaznom nivou Momentum, sportskoj verziji R-Design ili potpuno novom Inscription modelu.

Procenjen na 34,328 evra, poslednjepomenuti automobil donosi različite veličine točkova, koji sada variraju od osamnaest do dvadeset inča, unikatne tablice, hromirane detalje i posebne boje na eksterijeru. U enterijeru putničke kabine, kupci mogu dobiti kristalni rukohvat na šaltheblu, smešten u verzijama opremljenim automatskim menjačima, dekorativne drvene akcente, kao i ostale kvalitetne pakete.

Švedska kompanija neće prestati da širi postavku svoje XC40 linije, jer pored hibridnih modela, koji dolaze u ne toliko dalekoj budućnosti, čiste električne jedinice stići će kao dodatna opcija nešto kasnije.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group