Specijalno izdanje WRX STI Type RA modela dolazi sa cenom od 40.000€

Više slika

Više slika

Poslednji, i bez pogovora najmoćniji Subaru WRX STI Type RA model, nalazi se već neko vreme u opticaju, a njegovo pojavljivanje na tržištu dolazi sa prilično visokom cenom...

O čemu se tu zapravo radi i zbog čega se podiže prašina oko ovog automobila? Najnoviji WRX STI Type RA dolazi sa širokom paletom dodatne opreme i karakteristika orijentisanih performansama, ukuljučujući obrnute prednje podupirače, veće Brembo kočnice sa šest klipova, unakrsnim rotorima, novim usisnikom vazduha, izduvnim sistemom visokih performansi i protoka, novim finim tjuniranjem i jačim klipovima.

Cena od nešto malo iznad 40.000 evra donosi i četvorocilindrični motor zapremine 2,5 litara, sa nešto više snage, tačnije 310 konja i dodatnog obrtnog momenta u srednjem opsegu, dok šetostepeni manualni menjač poseduje redizajnirani treći stepen i kraći hod prenosa.

Povrh svega, kompanija Subaru peuzela je nekoliko mera kako bi smanjila kilažu svog modela i učvrstila šasiju. Karoserija se sada sastoji od novog krovnog dela kreiranog od ugljeničnih vlakana, prilagodljivog karbonskog repnog krila, postavljene na komplet devetnaestoinčnih BBS ojačanih, aluminijumskih točkova, umotanih u sportske gume kompanije Yokohamas.

Same revizije možda ne deluju toliko obimne, ali japanski proizvođač automobila tvrdi da one poseduju značajan uticaj na ukupni osećaj tokom vožnje novog WRX STI Type RA modela.

Subaru je pripremio nekoliko serija posebnog modela za različita tržišta, prvenstveno kako bi na dalje podigao rejting RA linije, ali njihova cena i dalje ostaje priličan problem, a nešto više od 40.000 evra zaista predstavlja pravo bogatstvo.

Subaru WRX STI Type RA bi trebalo da donese neverovatno specijalan vozački osećaj kako bi opravdao ovoliko visoku cenu, ali poznavajući sposobnosti japanskog brenda i način na koji kreira svoje sportske modele, verujemo da kvalitet u ovom slučaju ne manjka.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group