Walter P. Chrysler muzej

Jedan od najboljih automobilskih muzeja u Americi, zatvara svoja vrata...

 

Pre nego što se to desi, javnost će imati priliku da po poslednji put pregleda celu ponudu automobila. 

Lokacija ovog muzeja je u sedištu FCA grupe u Americi u Auburn Hills, Michigan. Tu se nalazi 65 vozila ovog brenda iz prošlosti i sadašnjosti, kao i Chrysler, Dodge, Ram, Jeep, Plymouth, Eagle, AMC, Nash, Hudson, Rambler...

Muzej je otvore malo pre 2000. godine, ali nikada nije uspeo da privuče dovoljan broj turista, pošto se nalazi više od pola sata vožnje od Detroita. Krajem 2012. godine, Sergio Marchionne je preuzimao kompaniju i prvi put zatvorio vrata muzeja. 

Otvaran je periodično od tada, ali je konačna odluka da se zatvori za stalno i da se prostor od nekoliko hiljada kvadratnih metara, pretvori u kancelarije za kompaniju.

Kolekcija bi trebala da ostane u rukama kompanije, a vozila će biti prikazana na različitim lokacijama. Nažalost, ako želite da ih vidite sve odjednom, ovo vam je poslednja šansa, pošto se muzej zatvara za manje od dve nedelje. Ukoliko nećete stići, pogledajte galeriju.

O.r:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group