VW Up! - GTI šarmer u malom pakovanju

Više slika

Više slika

Za mnoge ljubitelje, sa izvinjenjem kompaniji Peugeot, GTI etiketa može predstavljati jedinstven i poseban dizajn koji označava Golf modele.

Međutim, kompanija Volkswagen GTI tretman pruža mnogo manjem Polo modelu takođe. A sada, ovaj koncept dolazi u još manjoj formi. Spreman za predstavljanje sledeće nedelje na jezeru Wörthersee, jeste niko drugi do Volkswagen Up! GTI model.

Kako bi opravdao svoju GTI etiketu, mali gradski automobil je dobio pojačanje snage i obrtnog momenta, dok je motor sada pojačan na 113 ks. Novi model poseduje jednolitarski turbo motor sa tri klipa u liniji i sve parametre koji ga izdvajaju od ostatka linije i verzija serije Up!. Sa svega 810 kg na točkovima, automobilu je dovoljno devet sekundi za sprint do sto i najveću brzinu od 200 km/h.

Sada, pre nego što počnemo da uživamo u ovim ciframa, kompanija VW sa nestrpljenjem ističe kako će one biti veoma blizu originalnog Mkl Golf GTI modela. Taj Golf je proizvodio nešto više od 108 ks, težio gotovo 997 kg, ali je posedovao nešto bolje, ali veoma uporedivo, vreme namenjeno sprintu do sto koje iznosi 8,8 sekundi, a maksimalna brzina iznosila je 182 km/h.

Postavljajući sve brojke sa strane, Up! GTI je kreiran kako bi se isticao crvenom mrežom hladnjaka u šablonu pčelinjeg saća, aero dodacima i vešanjem koje je smanjeno za 0,6 inča, točkovima od 17" i enterijerom koji je ulepšan kožnim detaljima na upravljaču, šaltheblu i najvažnije od svega, postavama sedišta. Kada automobil stigne na tržište, biće ponuđen u crvenoj, beloj, tamno srebrnoj, crnoj i svetlo plavoj boji. Nevezano sa nijansom koju kupci izaberu, automobil će biti veoma zabavan za vožnju i predstavljaće rivala modelima Renault Twingo GT i Smart Forfour Brabus.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group