VW radi na Arteon R modelu sa više od 400 ks

Više slika

Više slika

Sa lansiranjem novog modela Arteon, koje je poodavno iza nas, kompanija Volkswagen nastavila je da promoviše svoj popularni i stilski model sa četvoro vrata...

Radi podsećanja, novi VW je lansiran sa opsegom TSI turbo benzinskih šestocilindraša i TDI dizel jedinicama, dok najmoćniji od njih poseduje 4Motion pogon na svim sim točkovima kao standard. Opseg linije podeljen je u tri nivoa - Arteon, Arteon R-Line i Arteon Elegance. R-Line modeli fokusiraju se na sportski segment, dok Elegance nastoji da kompletnu seriju odvede bliže premijum strani.

Sada, svi koji smatraju da Volkswagen Arteon predstavlja solidnu bazu za kreiranje limuzine performansi, nisu usamljeni. Zapravo, sudeći prema poslednjim izveštajima VW uveliko radi na takvoj zveri, koja će posedovati preko 400 ks.

U jednom razgovoru sa medijima, prilikom lansiranja novog Polo GTI modela, menadžer kompanije Volkswagen, Martin Hube, izjavio je da je kompanija počela da radi na prototipu modela Arteon R. Prema navodima, ovaj automobil u sebi poseduje vrlo verovatno twin-turbo verziju trolitarskog VR6 motora VW grupacije, koji 404 ks šalje na sva četiri točka.

"Ja sam potpuno ubeđen da je ovo ekstremno lepa kombinacija", izjavio je Hube. "Kombinovaćemo ovaj motor sa poslednjom verzijom Haldex sistema pogona na svim točkovima, koji može dozvoliti nešto preciznije upravljanje. Ovo će biti zaista agilan i moćan automobil."

Hube je otišao čak toliko daleko i sugerisao je da će novi Arteon R predstavljati daleko poželjniji model performansi od Porsche Panamera automobila, koji u baznoj varijanti poseduje trolitarski turbo šestocilindraš koji je tjuniran na 325 ks ili 434 u 4s specifikacijama.

Ostaje samo da se nadamo da će glavešine u Volfsburgu dati zeleno svetlo, pa i ako odluče da model ostane isključivo na našem tržištu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group