VW predstavio futuritičko punjenje automobila

Evo kako će se puniti elektro vozila u bliskoj budućnosti...

Ovo nije prvi put da čujemo priče o autonomnim robotima za punjenje. VW je zapravo otkrio svoj stav prema tim droidima pre otprilike godinu dana, a sada je objavio nove detalje koji nam slikovitije opisuju kako će futurističko punjenje izgledati.

VW-ov robot za punjenje imaće zadatak da ponudi potpuno autonomno punjenje elektro automobilima u ograničenim parking mestima  i podzemnim  garažama.

Robot se može napajati putem aplikacije ili pomoću Car-to-X komunikacije i samostalno će se usmeriti prema vozilu. Čitav proces se odvija potpuno bez ljudske intervencije.

Da bi istovremeno punio više vozila, robot će na vozilo povezati mobilnu jedinicu za skladištenje energije, ponavljajući ovaj postupak nekoliko puta. Kada se punjenje završi, samostalno će prikupiti mobilnu jedinicu za skladištenje energije i usmeriti je nazad do centralne stanice za punjenje.

VW nije rekao kada će ovi roboti zapravo biti dostupni i spremni za punjenje vozila, ali kompanija tvrdi da će se to uskoro desiti.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group