VW ponovo u procepu: povlače preko 57.000 dizel Touareg modela

Više slika

Više slika

Kompanija Volkswagen će povući preko 57 hiljada dizel Touareg vozila, nakon što je nemačka KBA grupa otkrila da 3.0 litarski dizel motor koji koristi ovaj SUV ima dva ilegalna uređaja za kontrolu emisija...

Ovo povlačenje utiče na Touareg modele sa Euro 6 Diesel motorima, kojih ima 57.600 u svetu. Kako navode iz Rojtersa, 25.800 ovih vozila nalazi se u Nemačkoj. KBA kompanija potvrdila je svoju izjavu, pa tako znamo da je povlačenje ovih modela naređeno 8.decembra. 

"Dva nedozovoljena uređana pronađena su nakon pregledanja VW Touareg 3.0 litarska dizel Euro 6 modela, od strane vlasti."

Oni takođe tvrde da je Touareg model o kom se govori imao i program za spuštanje emisija, koji je aktiviran kada se vozilo našlo na ispitivanju. Pored toga, Touareg modeli imaju sisteme selektivne katalitičke redukcije, koji su zabranjeni zakonom. 

U julu ove godine, nemačke vlasti naredile su povlačenje 22.000 dizel Porsche Cayenne modela u Evropi, zbog otkrivanja sličnih uređaja.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group