VW podelio detalje o Golf Variant-u

Novi VW Golf Variant kreće u prodaju ovog leta u Evropi. Detaljio ovom automobilu su izašli zajedno sa galerijom fotografija. Napravljen je na VW platformi MQB, a po modelu Golfa VII i lakši je oko 105kg od svog prethodnika, a nudi dodatnih 100 litara prostora i nove motore koji su efikasniji do 15%...

 

Glavni razlog zašto ljudi kupuju karavane je praktičnost i kapacitet gepeka, što je kod Varianta impresivnih 605 litara koji mogu da se utovare bez spuštanja zadnje klupe. Ovo je 100 litara više nego kod Golf VI Varianta. Kada se spusti zadnja klupa, kapacitet raste na 1620 litara (1495 litara kod stare verzije). Gepek je takođe opremljen pokrivačem za teret i podesivim podom. 

Pod haubom, novi Golf Variant ima istu ponudu motora kao Golf. Sedam motora su dostupni pri lansiranju u avgustu od 75 do 150ks i opremljen je Start/Stop sistemom. Motori su prikačeni na petostepene i šestostepene manuelne menjače, dok će DSG menjač biti dostupan za šest od sedam TSI i TDI motora. Kod dva TDI motora će biti dostupan i 4Motion sistem pogona na sve točkove. 

Pored specijalnih BlueMotion modela, najekonomičniji TSI motor je 1.2 TSI sa 105ks koji ima potrošnju od oko 5 l/100 km, dok 1.6 TDI troši 3.9 l/100 km.

Trendline verzija ima 7 air bagova, električne prozore i ogledala, ESP, klimu i još neke dodatke. Cena u Nemačkoj kreće od €18,950 za bazični model. 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group