VW Golf GTD Variant stiže u Ženevu

Polako ne uspevamo da ispratimo sve varijante VW Golfa koje su dostupne na tržištu, ali to ne znači da VW planira da zaustavi ekspanziju ovog modela...

 

 

Naprotiv, za sajam automobila u Ženevi, VW je najavio premijeru novog modela, Golf GTD Variant.

Nakon što su predstavili R performance verziju Golf Variante, VW će sada dodati i GTD znak na najpraktičniji oblik karoserije. Kao i kod GTD hatch modela, GTD Variant će pokretati 2.0 TDI motor sa 181ks i 380Nm obrtnog momenta, koji je dostupan od 1750 obrtaja do 3,250.

Kao rezultat Golf GTD Variant ubrzava od 0 do 100km/h za 7,9 sekundi, što je 0,4 sekunde sporije od hatch varijante. Kombinovana potrošnja goriva je 4,4 litara na 100km, u poređenju sa 4,2 kod hatch modela.

Golf GTD Variant se razlikuje od regularnog Golfa zahvaljujući GTD specifičnim branicima i rešetci, zatamljenim zadnjim svetlima i još par detalja. Automobil je opremljen 17oinčnim Curitiba felnama i hromiranim izduvima. Standardna oprema obuhvata i Bi-Xenon svetla, 15mm spušteno vešanje i unapređen sistem upravljanja. 

 

 

Unutra, Golf GTD Variant dobija sportska sedišta sa Clark materijalom, kao crno nebo i druge detalje u kabini. Dekorativni paneli su u Checkered Black boji, a multifunkcionalni volan sa aluminijumskim detaljima, menjač u obliku golf loptice i aluminijum pedale doprinose sportskom ambijentu. 

Auto može da se poruči u Nemačkoj, sa cenom od 31 975€.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group