VW ekskluzivnom linijom proslavlja 45 godina prvog GTI izdanja

Više slika

Više slika

Volkswagen je zvanično predstavio svoj novi VW Golf GTI Clubsport 45 model, specijalno izdanje kreirano u slavu četrdeset i pete godišnjice od prvog tržišnog plasiranja originalnog Golf GTI modela, leta davne 1974. godine...

Prošle nedelje smo vam prvi put predstavili fotografije posebne edicije VW Golf GTI modela, koje su procurele na interenetu, ali podaci nisu bili kompletni i sve se svodilo na nagađanja. Ovoga puta stvari su potpuno drugačije.

Bezirano na VW Golf GTI Clubsport varijanti, novo specijalno izdanje Clubsport 45 modela nudi unikatan izgled koji uključuje crni krov i spojler koji prati čitavu priču, ekskluzivni Race paket, kao i devetnaestoinčne Scottsdale aluminijumske točkove finiširane crnom bojom visokog sjaja i Tornado Red crvenom trakom na obodu felne. Dodatnu, tu su natpisi na donjim stranama vrata u pratnji broja 45, koji se takođe pojavljuju i na poklopcu gepeka.

Race paket dodaje i sportski izduvni sistem i pomera limiter maksimalnog ubrzanja na 250 km/h. Novi Golf GTI Clubsport 45 modeli dolaze sa matrix LED farovima i crveno akcentovanim enterijerom u standardnoj ponudi. Unutrašnjost putničke kabine poslednjeg izdanja Golf GTI modela dolazi sa predmijum sportskim sedištima napred i GTI oznakama, dok sportski upravljač sada poseduje 45 logo u svom centru.

Ispod haube stvari ostaju nepromenjene i možemo videti isti motor kao kod Golf GTI Clubsport verzije. Ovo znači da je za pokretanje nove edicije zadužen dvolitarski turbo četvorocilindraš sa 296 ks i 400 Nm obrtnog momenta, uparen sa standardnim sedmostepenim menjačem duplog kvačila, koji snagu šalje prednjim točkovima. Ubrzanje do stotke ove mašine zahteva manje od šest sekundi, sa transmisijom koja nudu kraći rejting prenosa od standardnih GTI varijanti.

Svi VW Golf GTI Clubsport modeli dolaze sa VAQ elektromehaničkim zaključavanjem prednjeg diferencijala umesto sa elektronskim XDS sistemom, koji možemo videti u standardnim GTI verzijama. Adaptivni sistem vešanja unapređen je kako bi uključio ne samo novi Nirnburgring mod, već i omogućio vozačima da fino tjuniraju svoje vešanje prema preferencama, nudeći ne manje od petnaest stepeni između Comfort i Sport podešavanja.

Novi VW Golf GTI Clubsport 45 stići će u selektovane evropske zemlje od prvog marta, sa cenama koje startuju sa 47.790 evra na matičnom, nemačkom tržištu.

N.Đ.

Izvor: Volkswagen

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group