Volvo V90 Cross Country

Više slika

Više slika

Volvo je završio novog člana porodice 90, model V90 Cross Country, karavan koji prati S90, V90 i XC90 SUV...

 

V90 Cross Country je razvijen i testiran u Švedskoj, koja ima najjače zime u Evropi. Teren, koji je 77% pokriven sa šumama i jezerima je idealan za otkrivanje koliko su izdržljivi ovi automobili. U stvari, V90 CC je morao da izdrži okruženja od velikih minusa severa, gde je često i ispod -40 stepeni, pa do pustinje u Arizoni. 

"Naši automobili su poznati po izdržljivosti, sigurnosti i trajanju", rekao je Dr Peter Mertens, potpredsednik Volvoa. "Sa pogonom na sve točkove, optimizovanom šasijom radi većeg komfora i poboljšanom kontrolom u svim uslovima, V90 Cross Country podiže V90 karavan na viši nivo". 

Volvo za sada nije objavio u čemu se razlikuje ovaj model od regularnog po pitanju specifikacija. Što se tiče motora, takođe nema detalja, ali možemo da očekujemo iste D4, D5, T5 i T6 jedinice koje možete da nađete u regularnom modelu V90, sa snagom od 190PS do 320PS. Snaga će naravno ići na sva 4 točka. U poređenju sa V90, Cross Country verzija je povišena za 65mm, pa je rastojanje od zemlje 218mm, što je veće od Audija A6 Allroad sa 185mm.

Proizvodnja novog V90 Cross Country modela će početi na jesen u Volvo fabrici Torslanda. Cene se očekuju kasnije ove godine, dok će prve isporuke krenuti početkom naredne. 

O.R.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group