Volvo predstavio lice XC90

Na prezentaciji studijskog modela Coupe Concept koji najavljuje styling cele buduće linije, Volvo je prikazao i tzv. teasere sledeće generacije već ostarelog modela XC90...


Drugim rečima, objavljene su fotografije prednjeg dela, zadnjih svetala i detalja enterijera koji ukazuju na značajan uticaj spomenutog Coupea.

Prvenstveno se to odnosi na masku motora i prednja svetla (tu posebno mislimo na LED svetla za dnevnu vožnju u obliku položenog slova T) koji su gotovo pa preuzeti sa Coupea. Zadnja LED svetla iako drugačija oblikom, jasno daju do znanja da im idejna osnova dizajna potiče od istog koncepta.

Takođe, Volvo je potvrdio da će nova generacija XC90 na tržište stići u drugoj polovini 2014. Novi XC90 će biti prvi Volvoov automobil razvijen i proizveden pod vlasništvom kineskog Geelyja i prvi proizvodni model koji će se bazirati na SPA (Scalable Product Architecture) modularnoj platformi. 

Kako se može i očekivati od predvodnika Volvoovog programa, ovaj automobil će karakterizovati posebno bogata sigurnosna oprema. Vredi spomenuti i da će osnovu motorizacije ovog automobila činiti nova generacija 4-cilindričnih motora zapremine 2,0 litre koji će biti upareni sa 8-stepenim automatskim i 6-stepenim manuelnim menjačima.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group