Volvo potvrdio S100

Volvo je napokon doneo odluku, odnosno napokon je postignut dogovor između šefova Volva i vlasnika iz Kine, Geelyja, o razvoju i proizvodnji novog modela koji će sesti na sam vrh ponude ovog švedskog proizvođača...



Već duže vreme smo mogli da čujemo razne glasine i izveštaje da Šveđani ozbiljno razmišljaju o tom modelu i provode ispitivanja o njegovoj isplativosti. Čini se da su došli do pozitivnih rezultata i S100 je dobio zeleno svetlo.

Reč je o automobilu koji bi bio konkurencija BMW-u serije 7, mercedesovoj S klasi i Audijevom A8. Osnovu bi činila produžena verzija platforme modela S80, a proizvodnja bi bila poverena Volvoovim novim proizvodnim pogonima u Chengduu, u Kini. Dakle, prioritet svakako ima kinesko tržište, ali još uvek nije poznato kada će tačno na njega stići. Za nas još važnije pitanje je kada će i hoće li ovaj model biti ponuđen i na evropskim tržištima?

Kao vozilo koje će činiti sam vrh ponude svog proizvođača, S100 bi trebao da bude osetno luksuzniji i skuplji od S80L koji trenutno predstavlja najbollje što Šveđani nude Kinezima. Volvo neće imati lak zadatak da odvuče kupce od nemačke trojke, ali uvek ima potencijalnih kupaca koji traže nešto sveže i novo, a S100 bi upravo to i trebao da bude. Posebno je tako ako u obzir uzmemo očekivanje da će najveći uticaj na njegov konačni izgled imati nedavno predstavljeni Volvo Concept Coupe (na slikama).

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group