Volvo ponovo golica maštu kupaca pred zvanično predstavljanje novog EX30 modela

Više slika

Više slika

Kompanija Volvo objavila je nešto više o svom novom i predstojećem malom, potpuno električnom SUV modelu EX30, istovremeno potvrđujući da će on zvanično biti predstavljen od sedmog juna...

Najmanji član sverastućeg SUV opsega kompanije Volvo prvi put je najavljen novembra meseca prošle godine, zajedno sa EX90 serijom. Kao što je očekivano, ovaj mališan pozajmljuje stilske karakteristike svog većeg brata iako izlgeda dosta bucmastije i razigranije, što je potpuno evidentno iz ovog poslednjeg kratkog predstavljanja.

Slične karakteristike uključuju podeljene štopaljke, farove u stilu piksela i sveukupne površinske linije panela karoserije. Sa druge strane, nešto kompaktniji otisak, proporcije i celokupna centralna putnička sekcija EX30 modela izgleda daleko sličnije značajno većem XC40 modelu.

Volvo EX30 model biće postavljen na kompaktnoj verziji modularne SEA platforme kompanije Geely, koja se već nalazi ispod SUV automobila slične veličine, uključujući Smart #1 i Zeekr X. Nova linija švedskog brenda najverovatnije će ponuditi izbor između postavki sa jednim i dva električna motora, zajedno sa baterijama različitih kapaciteta.

Ranije ove godine, izvršni direktor kompanije Volvo Džim Roven govorio je o EX30 modelu, nazivajući ga veoma važnim modelom za ovu marku. On je izjavio da će nova kompaktna SUV serija biti ponuđena sa ’zaista finom cenom’, donoseći kupcima bezbednosne karakteristike na kakve su navikli, sasvim solidan prelazni opseg i visoki kvalitet u dobroj odmerenom paketu. Volvo se nada da će mu njegov novi SUV ulaznog nivoa pomoći da se približi mlađoj publici, jer se kompanija fokusira na onlajn prodaju i predlaže novi model vlasništva baziran na prijavljivanju unutar tromesečne posvećenosti.

Proizvođač će otkriti mnogo više o svom novom EX30 modelu tokom sledećih nekoliko nedelja, tako da možemo očekivati nove tizer trejlere i vesti o ovoj liniji. On je takođe najavio da će Volvo EX30 biti dostupan za pretporučivanje na odabranim tržištima od 7.juna, dok će se proizvodnja ovih automobila odvijati u Kini.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group