Volkswagen startuje sa isporukom svojih EV flota širom sveta

Više slika

Više slika

Volkswagen je počeo sa isporukom prvih jedinica ID.4 modela ovlašćenim predstavništvima na globanom nivou, dok su pretprodajne opcije već obezbeđene u Evropi i SAD...

Isoruka potpuno električnih SUV modela nemačkog brenda, koji dolaze kao druga linija bazrana na MEB platformi nakon ID.3 hečbek opsega, biće kompletirana sledećeg meseca u Evropi i Kini, dok će sredinom godine ova vozila zvanično stupiti i na američko tlo.

“Sa globalnim lansiranjem naše ID.3 linije, spajamo tržišta i dobijamo daleko veći broj kupaca zainteresovanih za električnu mobilnost, pružajući našoj električnoj ofanzivi dodatni vetar u leđa”, izjavio je Klaus Zimler, član odbora prodaje VW putničkih automobila. “Nadamo se da će isporuka od 100.000 jedinica ID.4 linija kupcima stići već tokom ove godine. Do sada smo imali priliku da obradimo 17.000 zahteva za naša vozila.”

Deo električne ofanzive kompanije Volkswagen, zasniva se na ambiciji preuzimanja titule globalnog lidera na tržištu nultih emisija, sa planiranim investiranjem više od 11 milijardi evra do 2023. godine, koje će nemačkom proizvođaču pomoći prilikom kreiranja 1,5 miliona električnih vozila godišnje sve do 2025. godine. ID.4 se proizvodi u nemačkoj Zwickau fabrici, dok će se proizvodnja takođe, odvijati i u kineskim pogonima Anting i Foshan, kojima će se od sledeće godine priduržiti fabrike Emden i Chattanooga u Nemačkoj i SAD.

Cene novih električnih linija počinju od 33,431 za model ID.4 pro, koji dolazi sa baterijom od 82 kWh i prelaznim opsegom od 403 km. Ovaj model koristi električni motor montiran na zadnjoj strani, zadužen za stvaranje 201 ks i 309 Nm obrtnog momenta. Rasprodato prvo izdanje ID.4 modela, poseduje identičan prelazni opseg i na tršištu se našlo sa cenom od 36.775 evra.

N.Đ.

Izvor: Volkswagen

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group