Volkswagen Polo uz redizajn dobio i nove motore

Volkswagen je zategao bore pet godina starom Polu. Ako pogledamo redizajnirani Polo, malo ćemo teže otkriti šta je to novo na njegovom izgledu.

Dodatak hroma ispod maglenki, oštrije linije branika i doterani LED svetlosni sklopovi ono je što su Nemci menjali na spoljašnjosti Pola.

Najveća izmena odrađena je ispod poklopca motora gde su sada smeštena dva nova trocilindarska agregata. Tamo više nećete naći 1.2-litarski atmosferac ili 1.2 i 1.6-litarske TDI primerke jer su njih zamenili litarski trocilindraš iz modela Up!, i 1.4-litarski TDI motor.

Dok će majušni benzinac doteranom Polu osiguravati 60 i 75 KS, 3 verzije malog dizelaša donosiće mu istu snagu kao i uklonjeni motori - 75 KS, 90 KS i 105 konjskih snaga.

Tu su svakako i najštedljivije verzije doteranog Pola pakovane u Polo TDI BlueMotion i TSI BlueMotion. U ponudi će i dalje biti 1.2-litarski TSI benzinac sa 90 i 110 KS. Vrh ponude i dalje je Polo GTI koji će sada baratati sa 191 KS.

Novi motori i blago doteran izgled nije sve što je Volksvagen izmijenio na Polu. Tu je i ušminkana unutrašnjost koja je dobila novi upravljač, multimediju iz Golfa i ekran osetljiv na dodir dimenzija 6.5 inča. Od Golfa su posuđeni i sigurnosni sistemi pa je Polo sada dostupan sa adaptivnim tempomatom, sistemom automatskog kočenja i kamerom za vožnju unazad. Tu je i novi elektronski servo, kao i adaptivno vešanje i to po prvi put na Polu. Doterani Polo premijeru bi trebalo da odradi u Ženevi.

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group