Volkswagen odustaje od Golf GTI modela

Više slika

Više slika

Ukoliko želite da kupite novi Volkswagen Golf GTI, onda morate znati da je potrebno izdvojiti više novca za ovakvu akviziciju, jer bazna varijanta ovog modela odlazi u zaborav...

Ovaj automobil je izgubio svoje mesto na proizvodnoj traci nemačkog brenda zbog WLTP modifikacija. Međutim, brza pretraga sajta nemačke kompanije otkriva nam da moćnija Golf GTI Performance varijanta i dalje postoji u prodaji.

Ova mašina dolazi sa cenom od 32.950 evra na svom matičnom tržištu, ali i nekim drugim, dok poseduje sve prednosti veće snage u poređenju sa pokojnim Golf GTI modelom, nudeći svojim vlasnicima 241 ks iz svog dvolitarskog četvorocilindričnog motora.

Ubrzavanje iz stanja mirovanja do stotke, ovaj vrhunski Golf izvršava za 6,2 sekunde, dok GTI Performance takođe dolazi sa karakteristikama kao što su LED farovi, navigacioni sistem, osamnaestoinčne felne i mnogo toga drugog.

Imajući u vidu da Volkswagen već radi na osmoj generaciji Golf automobila, koji će debitovati sledećeg leta, detjuniranje standardnog Golf GTI modela gotovo da ne dolazi u obzir, samo radi uklapanja njegovih karakteristika sa novim emisijama izduvnih gasova.

Štaviše, ostatak verzija visokih performansi nemačkog kompakt automobila, daleko su od giljtone, zapravo, kompanija Volkswagen će lansirati Golf GTI TCR kasnije ove godine, a ovaj model će posedovati 286 ks i 370 Nm obrtnog momenta za koje je zaslužan dvolitarski četvorocilindraš.

Novi kompakt će takođe dobiti standardan diferencijal sa funkcijom zaključavanja i sedmostepeni automatik duplog kvačila, koji će se i dalje bazirati na prednjoj vuči.

Pored gašenja standardne Golf GT varijante modela, VW je takođe bio prinuđen da skine 10 ks sa Golf R linije pre nekoliko nedelja, opremivši je novim izduvnim sistemom, kreiranim posebno prema svim zahtevima WLTP regulacionih normi.

N.Đ­.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group