Volkswagen Nemačkoj donosi novu seriju Golf R 333 modela astronomske cene

Više slika

Više slika

Kompanija Volkswagen je svoj Golf R pretvorila u pravog ekstrema sa potpuno novim specijalnim izdanjem nazvanim 333, ekskluzivno predstavljenim u Nemačkoj...

Bazirana na Golf R Performance, nova Golf R 333 linija stiže sa Lime Yellow Metallic eksterijerom, kojoj kontrast pružaju crni krov i devetnaestoinčni točkovi iste boje, obmotani semi-slick gumama. Njima su pridruženi LED Matrix farovi, 333 grafike i Akrapovič izduvni sistem sa titanijumskim prigušivačima.

Putnička kabina novih automobila prilično je svedena, ali kupci dobijaju napa kožu na sedištima, Harman Kardon premijum audio sistem i sekvencijalnu oznaku na kontrolnoj tabli. Unutra je takođe moguće videti  i finiše nalik ugljeničnim vlaknima, metalik crne akcente i plave kontrastne šavove.

Volkswagen naglašava da novi model dolazi sa punim asortimanom vozačkih asistencija i sistema, uključujući adaptivnu kontrolu krstarenja i kreni/stani funkciju. Ovim tehnologijama priključeni su asistencija za održavanje trake, asistencija u hitnim slučajevima, putna asistencija i sistem zadnje kamere.

Za snagu nove ograničene serije zadužen je poznati turbo dvolitarski četvorocilindraš koji stvara 329 ks i 420 Nm obrtnog momenta. Ova jedinica ekskluzivnom modelu obezbeđuje ubrzanje do stotke iz mesta za 4,6 sekundi, pre nego što dostigne maksimalnih 270 km/h. Pomenute cifre performansi prenete su sa Golf R Performance modela, tako da možemo pretpostaviti da je isto učinjeno sa njihovim sedmostepenim menjačem duplog kvačila i pogonom na sva četiri točka.

Svega 333 jedinice biće kreirane eksluzivno za nemačke kupce, koji će ove modele mogu da poruče od drugog juna. Proizvodnja novih izdanja startovaće u sepetembru mesecu ove godine, dok će isporuke krenuti mesec dana kasnije.

Međutim, uz novu liniju stiže i cena od koje glava odmah može da zaboli, sa automobilima koji u nemačkoj startuju sa 76.410 evra. Ovo je definitivno sumanuta cifra od koje kreću suze na oči, posebno kada se u obzir uzme da je sličan Golf R Perfroance na tržištu dostupan sa cenom od 57.985 evra.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group