Volkswagen ID.3 – električni auto koji nas vodi u budućnost


Na sajmu automobila u Frankfurtu, VW kompanija predstavila je dugoočekivani električni hečbek...

Reč je o fenomenalnom ID.3 modelu koji spada u klasu gradskih hečbekova i koji će, sudeći po VW inžinjerima, donetu pravu revoluciju u automobilskoj industriji. Kreatori ovog modela kažu da će ovaj model učiniti da električna vozila napokon postanu „mainstreem“.

Dizajn ovog automobila je veoma privlačan i „sladak“. Poseduje vrlo futurističku liniju karoserije koja je unapređena modernim LED svetlima i štopovima. Oblik automobila je aerodinamičan, a dimenzije nisu prevelike, tako da je savršen kroz kretanje kroz gradske gužve, dok istovremeno obezbeđuje dovoljno prostora za transport 5 putnika.

Ono što je impresivno jeste da spada u klasu Golfa kada se gledaju dimenzije, ali da zadovoljava prostranost Pasata, što ga čini izuzetno privlačnim modelom za sve VW ljubitelje.

Međutim, agregati su najveća prednost ovih modela i novi ID.3 model posedovaće 3 različita elektro motora. Prvi model biće 45 kWh motor koji će proizvoditi 150 KS i omogućiće pređeni put od 330 kilometara sa punom baterijom. Sledeći model je verzija od 48 kWh koja proizvodi 200 KS i pređeni put od 420 km. Za kraj, VW je pripremio motor od 77kWh koji takođe prozivodi 200 KS, ali omogućava veći pređeni put i to od 550 km.

Novi VW ID.3 uskoro će se naći u prodaji po ceni od 30.000 evra.

Foto: Cars.co.za

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group