Volkswagen I.D. električni kompakt stiže sa baterijama u tri veličine

Više slika

Više slika

Predstojeći Volkswagen I.D. kompaktni model, biće dostupan sa tri različita baterijska kapaciteta, ukoliko je suditi prema poslednjim izveštajima kompanije...

Vozilo, trenutno nazvano Neo, u projektnoj fazi, biće zapravo prvi iz nove I.D. flote električnih automobila kompanije Volkswagen, koji će se naći u prodaji pre kraja sledeće godine.

Prema izjavi datoj nemačkim medijima, kompanija Volkswagen posedovaće tri različita opsega I.D. kompakt modela, koji će biti namenjeni ljudima različitih budžeta i finansijskih mogućnosti. Ulazni nivo linije posedovaće optimalni prelazni opseg sa jednim punjenjem od 330 kilometara, ali će takođe posedovati i nešto ograničenije performanse, naveo je proizvodni direktor sektora E-Mobility, Kristijan Senger.

„Ukoliko ljudi budu želeli da idu brže, onda ne želimo da nam se vrate nakon nekoliko meseci i kažu kako je automobil veoma brz, ali mu je prelazni opseg previše kratak. Tako da, ukoliko želite brz model, potrebno je da vam obezbedimo veće baterijsko pakovanje, toliko je jednostavno.“

Za modele sa ulaznog nivoa očekuje se pakovanje od impresivnih 49 kW. Senger je otrkio da će srednji opseg modela biti opremljen opsegom od oko 450 kilometara, što samo navodi na pomisao da će modeli sa vrha ponude posedovati prelazni opseg do čak 600 kilometara sa jednim punjenjem. Ovo će pružiti I.D. kompaktima značajne prednosti nad njihovim rivalima, kao što su Nissan i Tesla.

Pored dugoočekivanih specifikacija baterijskih pakovanja, Senger je dodao da će I.D. kompakti predstavljati prva permanentno onlajn vozila kompanije. Shodno tome, kupci će moći da izvršavaju jednostavna ažuriranja preko mreže.

Potpuno električni kompakti biće proizvedeni u Zwickau fabrici kompanije, koja želi da proizvodi oko 1.500 jedinica dnevno inicijalno, dok bi konačno, ova proizvodnja mogla da poraste, kada pogoni dostignu pune kapacitete tokom 2021. godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group