Volkswagen predstavlja rođendanski specijal svog slavnog Touareg modela

Kompanija Volkswagen proslavlja dvadeset godina od debija svoje prve generacije Touareg linije, novim specijalnim izdanjem baziranim na trećoj generaciji modela, nazvanoj Edition 20...

Ovaj slavljenički specijal dolazi sa unikatnim finišima i dugom listom standardne opreme, tačno deset godina nakon što je Touareg Edition X izbačen.

VW Touareg Edition 20 vizuelno se razlikuje novom Moloe Blue farbom karoserije, ekskluzivno kombinovanom sa dvadesetoinčnim metalik Bogota točkovima. Isti tretman je iskorišćen na rubovima točkova i zadnjem difuzoru, uklopivši ih u potpuno crni eksterijer. Novo specijalno izdanje Touareg modela takođe dobija i zatamnjene prozore, LED štopaljke sa višnja crvenom bojom i Edition 20 oznake na B stubovima.

Unutar putničke kabine, Edition 20 logo pojavljuje se na osvetljenim pragovima i na šaltheblu automatskog menjača. Sedišta su postavljena crnom Savona kožom, akcentovanom dijamantskim šavovima u svetlo bež boji.

Kontrolna tabla dolazi sa kontrastnim svetlo bež i crvenim šavovima, uklapajući se sa crvenim akcentima koje možemo videti u čitavom enterijeru. Pored toga, Innovision Cockpit, sa masivnim petnaestoinčnim ekranom osetljivim na dodir uključen je u standardnu ponudu, zajedno sa Travel Assist ADAS sistemom koji omogućuje poluautonomnu vožnju. Popularno i inovativno vazdušno vešanje sa kompenzacijom naginjanja dolazi kao opcija takođe.

Edition 20 modeli biće dostupni sa četiri različita pogonska slopa, dva dizelaša, jednim benzinskim i jednim priključno hibridnim motorom. Po pitanju dizelaša, oni će ispod haube imati trolitarske V6 TDI motore dobre za 228 ks i 500 Nm obrtnog momenta ili 282 ks i 600 Nm obrtnog momenta. Benzinske opcije stižu u vidu trolitarske V6 TSI jedinice dobre za 335 ks i 450 Nm obrtnog momenta.

Na kraju, tu je i priključni hibrid sastavljen od V6 TSI eHibrid sistema koji kupcima donosi 375 ks i 600 Nm obrtnog momenta. Snaga ovog modela odlazi na sva četiri točka putem osmostepenog automatskog menjača. Najmoćniji od njih, Touareg R priključni hibridni model nije uključen u ovoj specijalnoj ediciji, verovatno zbog činjenice da on može predstavljati samostalnu klasu.

VW Touareg Edition 20 modeli već su dostupni za poručivanje, sa cenama koje startuju od 77.530 evra u Nemačkoj za ulaznu varijantu V6 TDI jedinica. U prethodne dve decenije, kompanija Volkswagen prodala je više od jednog miliona Touareg modela. Vrhunac SUV VW opsega deli svoju platformu sa Audi Q7 i Q8, Porsche Cayenne i Cayenne Coupe, Bentley Bentyaga i Lamborghini Urus modelima, uprkos tome što su njihovi karakteri i tržišna pozicija potpuno različiti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group