Vijetnam se priključuje areni električnih vozila

VinFast predstavlja prvog proizvođača iz Vijetnama, koji je nedavno krenuo u globalnu kampanju otvarajući svoja predstavništva u Severnoj Americi i Evropi...

Modeli ove kompanije stigli su na ulice Vijetnama pre dve godine, doživevši veliki uspeh i postavivši sebe kao ozbiljnog konkurenta ostalim azijskim proizvođačima, što je dovelo do toga da ona automatski krene sa širenjem svog poslovanja i prebacivanjem prodaje na tržišta Severne Amerike i Evrope.

"VinFast brend je uspešno implementirao svoje poslovanje na pet internacionalnih tržišta i uskoro će otvoriti svoje salone u Kaliforniji", izjavio je vlasnik Vingroup kompanije, u svojoj izjavi datoj agenciji Rojters. "VinFast direktor za Severnu Ameriku već je prebačen iz Vijetnama u naše novo sedište."

VinFast je planirao prodaju od 56.000 električnih vozila tokom sledeće godine, ali zbog nedostatka poluprovodnika na globalnom nivou, ovaj target je spušten na 15.000 jedinica.

Vijetnamski proizvođač automobila svoje poslovanje će proširiti u Evropi tokom 2022. godine takođe, a kao što je izvršni direktor brenda izjavio ranije ove godine: "Idemo u Severnu Ameriku, SAD i Kanadu, ali i Evropu istovremeno. U Evropi, naša prva sedišta biće u Nemačkoj, Francuskoj i Holandiji".

VinFast će predstaviti i lizing šemu za baterije, što znači da će troškovi baterijskih pakovanja biti izuzeti iz ukupne cene vozila. Kupci će umesto nje plaćati mesečno određenu količinu novca za baterije, koja će biti ekvivalent onome koliko prosečan vozač može potrošiti na gorivo. Dodatno, kada kapacitet baterija padne ispod 70%, kompanija će ih menjati besplatno.

N.Đ.

Izvor: Carscoops

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group