Vauxhall VXR8 GTS-R Special sa 586 ks


Kompanija Vauxhall spremna je da se oprosti od svog VXR8 modela i objavila je planove predstavljanja VXR8 GTS-R na ovogodišnjem Goodwood Festival of Speed događaju...

Spreman da postane najmoćnije vozilo ikada kreirano od strane ovog brenda, VXR8 GTS-R posduje V8 motor sa 6,2 litra zapremine i super punjenjem koji proizvodi 586 ks i 740 Nm obrtnog momenta.

Ovo samo znači da će novi model automobila britanske kompanije posedovati 18 ks više od standardnog vozila iz linije, ali, oko 49 ks manje od Commodore GTS-R W1 koji nam dolazi iz kuće Holden i usvaja V8 jedinicu sa 635 ks iz serije ZR1.

Pored toga što je daleko snažniji, GTS-R automobil podjendako je poboljšan po pitanju dizajna i dolazi sa novim prednjim branikom, redizajniranim pragovima i ventilacionim otvorima kreiranim od ugljeničnih vlakana. Najnoviji model takođe poseduje i prednji spliter, unikatno dizajnirani difuzor i četiri izduvne grane koje poseduju vrhove dijamantskog oblika. Komponente koje uokviruju promene predstavljaju karbonski spojler i novi aluminijumski točkovi od 20 inča.

Enterijer deluje gotovo nepromenjen i u njemu se nalaze sve komponente koje su karateristične za Vauxhall, dok je samo nekoliko manjih modifikacija zaslužilo našu pažnju. Ove istaknute stavke ukljlučuju nove kožne presvlake i sportska sedišta od alkantare, ukrašena dijamantskim šavovima i upravljač obložen istim materijalom.

Kako bi stvari održao pod kontrolom, inžinjeri su opremili novi GTS-R automobil diferecnijalom ograničenog proklizavanja i sistemom dinamičkog vektora. Model je takođe opremljen redizajniranim kočionim sistemom koji poseduje jednodelna klešta sa šest tačaka pritiska sa prednje strane i diskove od 410 mm na svim točkovima.

Proizvodnja novog modela biće ograničena na svega 15 jedinica, a njihove cene počinju sa 74.500 funti.

N.Đ.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group