Vanquish Zagato shooting brake stiže sledeće godine u 99 primeraka

Aston Martin otkrio je potpuno novu liniju Vanquish Zagato Shooting Brake modela, automobila koji sada predstavlja četvrtog člana sverastuće Vanquish Zagato porodice...

Kreiran kako bi kompletirao popularni kvartet i stao na prazno mesto pokraj Coupe, Volante i Speedster modela, Zagato Shooting Brake kompanije Aston Martin, očigledno predstavlja najpraktičniji model od svih njih, poseduje karoseriju karavan stila i samo dvoje vrata, ali on bez ikakve sumnje predstavlja pravo umetničko delo.

Pre nego što je obrađen od strane italijanskog brenda Zagato i dobio unikatno dizajniran krov i karbonske panele, Shooting Brake započeo je svoju karijeru kao normalni Vanquish S automobil, koji je i više nego sposoban da natera ljude da zaborave na njegove glavne konkurente, uključujući model Ferrari GTC4Lusso.

Za razliku od spidster modela, koji je dodao svoj ekskluzivni potpis novim varijantama kreiranim u samo 28 primeraka, Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake biće proizveden u seriji od samo 99 jedinica, baš kao što je bio slučaj sa Coupe i Volante verzijama.

Za nove modele se očekuje da stignu na ulice tokom sledeće godine, a moći će da se vide onda kada ne budu brižno parkirani u klimatsko kontrolisanim uslovima garaža njihovih vlasnika. Snaga nove linije modela, nastalih iz saradnje čuvenog britanskog i italijanskog brenda, dolazi iz V12 jedinice sa unutrašnjim sagorevanjem i 592 ks.

Nešto ranije ove godine, italijanska firma koja se bavi kreiranjem karoserija izjavila je da se po jedan primerak svake vrste već nalazi u knjigama porudžbina, tako da se sa sigurnošću mogu očekivati najnovije fotografije najnovijeg modela Shooting Brake, dok će ozbiljni kolekcionari početi da polažu svoje depozite za ove veoma retke i prelepe automobile, koliko početkom sledeće nedelje.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group