V6 Mercedes X-Class model stiže sa 258 ks

Više slika

Više slika

Pred predstojeći sajam automobila, Geneva Motor Show, Mercedes-Benz, predstavio je svoju novu V6 varijantu X klase, zvanično nazvanu X 350d 4MATIC...

Kada su prve test vožnje nove X klase održane prošle godine, svi koji su imali priliku da sednu za volan novih modela mogli su da zaključe da im ozbiljno nedostaje snage ispod haube. Na svu sreću, nove varijante deluju kao da donose rešenje ovog problema, isporučujući svim vlasnicima 258 ks i 500 Nm obrtnog momenta, zahvaljujući kapacitetu od tri litre, turbo punjenju i upotrebi dizel jedinice. Maksimalni obrtni momenat dostupan je između 1.400 i 3.200 motornih rotacija u minutu.

Matiran kao standard, uz motor dolazi 7G-TRONIC Plus automatksi menjač. Mercedes tvrdi da ova transmisija operiše bez ikakvih mešanja u vučnu snagu tokom promene brzina, što važi i za niske brdske stepene prenosa. Kao što samo ime modela implicira, permanentni 4MATIC sistem pogona na svim točkovima dolazi kao standard.

Sa novim modelom dolazi i pet različitih modova vožnje. Prvi je nazvan Comfort i predstavlja baznu varijantu, ali odmah do njega, vozači mogu pronaći i Eco, Sport, Manual i Offroad mogućnosti koje mogu izabrati bez ikakvih problema. Takođe, aktivna je i start/stop funcija u svim modovima, osim Offroad.

Kao dodatak ovim modovima, dostupna su i tri različita pogona na svim točkovima. Oni uključuju 4MAT za povećanu dinamiku modela, 4H za bolji pogon na neravnim terenima i 4L niskog opsega. Sa razmakom od tla koja iznosi 22 cm, Mercedes tvrdi da, ovaj pikap može da savlada uspone do 45 stepeni i veoma kao prolazi vodene prepreke do 60 cm dubine.

Kao i svi ostali modeli X klase, X 350d 4MATIC biće ponuđen u dve linije, nazvane Progressive i Power. Prva uključuje sedamnaestoinčne aluminijumske točkove, kožni upravljač i audio sistem sa osam zvučnika. Power sa druge strane, uključje za inč veće točkove, LED farove i dosta enterijernih modifikacija.

Kada nova X 350d 4MATIC linija stigne na nemačko tržište, sredinom ove godine, posedovaće cenu od 53.360 evra.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group