Uspeh XC40 linije dovodi do zamene V40 modela novim

Više slika

Više slika

XC40 linija pokazala se kao veoma uspešan potez kompanije Volvo...

Toliko da je ovaj brend spreman da kreira dodatni proizvodni kapacitet kako bi održao odgovor na sve veću potražnju. U isto vreme, potvrđeno je da će biti predstavljeni novi modeli bazirani na identičnoj arhitekturi.

Malo toga je do sada objašnjeno u detalje, ali je poznato da je švedski proizvođač iskoristio termin „modeli“, umnožiti, što nas navodi na pomisao da će više od jedne linije uslediti.

Novi automobili biće kreirani na identičnoj Compact Modular Architecture brenda, koja se nalazi ispod kompaktnog XC40 krosovera i deli se sa partnerskom kompanijom Geely, kao i nedavno osamostaljenim brendom Lynk & Co. Šta god da nam predstave, to će zameniti ostarelu liniju V40 na tržištu, nekim od njih makar, na kojima se nalazi od pre šest godina.

Proizvođač je već potvrdio da će najnoviji modeli biti prodavani globalno u svim glavnim regionima, ali i to, da će za razliku od V40, stići u svaki kutak sveta. Imajući u vidu poseban modus operandi kompanije Volvo, možemo očekivati S40 sedan i V40 karavane/kompakte, u sklopu ovih planova takođe. Sa druge strane, električne varijante će isto tako biti ponuđene.

„Više detalja za naše nove proizvode biće dostupno u kasnijoj fazi“, izjavio je direktorijat švedskog proizvođača. U međuvremenu, ovaj brend nastavlja da pojačava proizvodne kapacitete XC40 linije, kako u belgijskom Gentu, tako i kineskoj fabrici Luqiao. Volvo navodi da poseduje gotovo 80.000 porudžbina svog najmanjeg krosovera, koji je nedavno poneo titulu Evropskog automobila godine.

„Uspeh XC40 linje potpuno je iznenađujući premašivši čak, sva naša očekivanja“, izajvo je direktor Volvo automobila, Hakan Samuelson. „Ovaj mali terenski segment predstavlja najveći u industriji trenutno, a ovi dodatni modeli preuzeće sve prednosti ovog ubrzanog razvoja.“

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group